Închide

„Voia să fie uns baron local” – liderul regional al PLUS, despre demisionarul Naumescu

ActualitatePolitica by Cosmina Fernoaga - feb. 04, 2019 0 1128

Fost membru cu vechime în PNL, profesorul universitar Valentin Naumescu (foto sus) a fost printre primii din Cluj care s-au alăturat echipei lui Dacian Cioloș, în vederea construirii unui nou partid. Nu e foarte clar de ce acesta, în ultimii ani, a ales să stea retras din sfera politică, cert e că nici în PLUS n-a făcut mulți purici, pentru că la scurt timp după fondarea partidului și-a anunțat demisia prin intermdiul paginii personale de facebook. Toată presa s-a raportat la demisia lui Valentin Naumescu ca la o pierdere pentru PLUS însă coordonatorul regional al formațiunii politice, arhitectul clujean Dan Clinci, prezintă lucrurile cu totul altfel. El spune că Naumescu avea puseuri de baron local, și că se vedea șef peste organizația PLUS Cluj. „Vali nu putea să priceapă că în  partidul PLUS nu merge asta: eu sunt șeful!. Nu voia să înțeleagă că s-a angajat în partid să lucreze și să coordoneze. Acest lucru nu încăpea în modul său de gândire. El credea că poate să numească oameni, să ia singur decizii, să pedepsească pe cine crede el, așa…ca un șef, ca un baron. Trata Clujul ca pe propria moșie și avea aerul că a fost uns comandatul județului, și că trebuie să se comporte ca atare. I s-a explicat frumos că PLUS  abordează alte valori, că la noi nu e ca la alte partide și nu a vrut să înțeleagă. A ales să plece și să împrăștie răutăți, crezând că în modul ăsta se răzbună”, a comentat Dan Clinci pentru Actual de Cluj.

Naumescu reclamă derapaje grave în formațiunea politică fondată de Dacian Cioloș: 

„(..) În acest moment, prin derapajele grave de la valorile şi standardele unui partid de esenţă liberală, DACIAN CIOLOŞ SE PLASEAZĂ MULT SUB NIVELUL MAJORITĂŢII MEMBRILOR PLUS! Decizii discreţionare, ultracentralizare, lipsă de transparenţă decizională, încercarea de promovare la nivel central şi local a unor prieteni personali, pe care nimeni din partid nu-i văzuse până atunci. Am fost 10 zile membru al PLUS şi am demisionat înainte de Convenţia Naţională, când am aflat câteva dintre propunerile locale ale Liderului, pentru Consiliul Naţional. Am semnalat pe pagina personală de Facebook, cu o zi înainte, ceea ce a spus ieri George Gima. Nu ne-am consultat unul cu celălalt. George nu văzuse postarea mea, nefiind publică. Rămân ataşat valorilor şi principiilor de esenţă liberală menţionate în Manifestul Platformei România 100. Sunt membru fondator al România 100 Cluj-Napoca şi am fost primul moderator al comunităţii locale a Platformei civice. PLUS are mii de oameni foarte valoroşi, care au crezut că valorile enunţate pot fi respectate şi în practica politică internă şi care nu s-au gândit o clipă că vor ajunge într-un partid condus autocratic. A avea ca obiectiv lupta anti-PSD nu justifică tăcerea, compromisurile interne, acoperirea derapajelor grave ale Liderului. ZECE ZILE ÎN PLUS. DE CE AM INTRAT, DE CE AM PLECAT DIN „PARTIDUL LUI CIOLOŞ”? Răspunsul meu e simplu: pentru Dacian Cioloş am intrat, din cauza lui Dacian Cioloş am ieşit. Am crezut sincer şi mult în Dacian. Nu este însă ceea ce părea a fi. Nu regret că am crezut în acest proiect. Era corect formulat. Din nefericire, PLUS mi s-a părut în ziua demisiei chiar „Partidul lui Cioloş” (şi numai al lui), făcut pe persoană fizică. Acum ştiu că m-am înşelat: PLUS este partidul lui George Gima şi al celor care gândesc liber şi demn, întocmai ca George. Pe mine mă vor ataca acum exaltaţii şi naivii care mai cred în capacitatea lui Dacian Cioloş de a fi în primul rând un lider credibil pentru propriul partid. (…)“.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.