Închide

Se cere președinte ales al PSD Cluj. Cine-l contracandidează?

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - feb. 04, 2019 1 866

Actualul președinte interimar al PSD Cluj, Horia Nasra (foto sus), se vrea lider ales al organizației sale înainte de europarlamentare. El a informat că la nivelul PSD Cluj vor fi organizate alegeri interne cel târziu până în 15 martie. Primarul din Turda, Cristian Matei (foto jos), a confirmat pentru Actual de Cluj că este pregătit să-l contracandideze pe Nasra. Primarii social democrați mai cunoscuți  îl vor în continuare pe Nasra, ca președinte, iar deputatul Cornel Itu consideră și el că Nasra este cel mai indicat să conducă PSD Cluj.

Decizia privind organizarea alegerilor interne în filialele cu conduceri interimare s-a luat în ultima ședința a CEx-ului PSD, iar președintele organizației clujene, Horia Nasra, consideră că măsura îl avantajează cum nu se poate mai bine. „Este mult mai bine să fie numită o conducere oficială înainte de alegerile europarlamentare. Vom ști cu toții cum stăm și ne vom putea concentra mai bine în campania electorală care ne bate la ușă”, a comentat acesta. Nu mai este pentru nimeni un secret că deputatul Horia Nasra nu prea mai este în grațiile lui Liviu Dragnea, numai că în acest moment Dragnea nu și-ar permite încă o pierdere în grupul parlamentar al PSD, de vreme ce atâția deputați l-au părăsit, plecând în ograda lui Victor Ponta. Pentru că are în continuare nevoie de sprijinul liderului de la Cluj, Dragnea nu prea are de ales în privința lui Nasra, astfel că-l va susține la conducerea organizației clujene. De altfel, în afară de primarul din Turda, Cristian Matei, nu s-a mai anunțat niciun alt contracandidat pentru șefia PSD Cluj.

Chestionat de Actual de Cluj, primarul din Turda a spus că este pregătit să candideze la șefia PSD Cluj, deși acesta se confruntă în ultima periodă cu o situație medicală complexă. „Dacă tot se fac speculații cum că vreau să candidez, de ce să mă opun? Glumesc, da, vreau să candidez la preșdinția PSD Cluj, sunt pregătit să o fac”, a răspuns  Matei. Deputatul PSD, Cornel Itu, care conduce de ani buni organizația PSD pe zona Dej, spune că-l susține categoric pe Nasra. „Vreau să-l susțin pe Horia Nasra la șefia PSD Cluj pentru că el este tânăr, energic și știe să lupte pentru interesele partidului. Domnului Matei îi doresc multă sănătate”, a spus Itu. Deputatul Itu mai spune că va candida și el în echipă cu Nasra pentru o funcție executivă, fie de secretar, fie de președinte executiv. De asemenea, Nasra spune că nu se sperie de contracandidați: „Orice candidatură este binevenită. În ce mă privește, va fi o competiție normală, între colegi. În ultimii doi ani mi-am sprijinit colegii cât am putut de mult, și cu siguranță că și în perioada următoare voi face acest lucru”.

Primărița din Chinteni, Lucia Suciu, a subliniat că în cazul în care vor fi alegeri în partid, dacă trebuie să aleagă între Horia Nasra și Cristian Matei, va vota pentru Nasra: „Despre alegeri interne se vorbește de foarte mult timp, așa că personal mă îndoiesc că se vor organiza acum. Ar fi bine, totuși, dacă va fi să se organizeze alegeri, să avem mai mulți candidați. Dacă rămân doar Horia Nasra și Cristi Matei, alegerea mea va fi Horia Nasra”, a spus Lucia Suciu.

Un comentariu

  1. mai bine să candideze consilierii locali Dan Morar sau Corina Croitoru la președintia PSD Cluj; cel puțin nu se face PSD-ul de rușine cu ei cand deschid gura. Nasra e un mapeț.

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.