Închide

Orban nu vrea să fie prieten cu UDMR-ul

ActualitatePolitica by Cosmina Fernoaga - feb. 03, 2019 0 255

Prezent la întrunirea regională convocată de liberalii clujeni, Ludovic Orban a comentat că nu doar PSD-iștii sunt adversarii  PNL, ci și UDMR-iștii. Orban a spus că nu va participa la Congresul UDMR, și nu neapărat pentru că nu a fost invitat, ci mai ales pentru că se așteaptă ca maghiarii să revină la o strategie care să se plieze pe obiectivele familiei politice europene din care fac parte, respectiv ale Partidului Popular European (PPE). „Până astăzi UDMR a votat foarte multe proiecte de legi iniţiate de Guvern şi a votat împotriva tuturor moţiunilor – simple, moţiunile de cenzură – şi a altor amendamente susţinute de PNL. Aşteptăm ca UDMR, ca partid membru în PPE, să revină la o strategie politică conformă cu familia politică din care face parte şi să nu mai gireze un guvern care face un rău imens României”, a comentat Orban.

Liderul PNL a fost întrebat dacă după alegerile europarlamentare întrevede o colaborare electorală cu USR-PLUS. „Aţi văzut, colaborăm, avem iniţiative comune. În ceea ce ne priveşte pe noi ca Partid Naţional Liberal, ne-am ferit să generăm dispute sau să-i atacăm, sigur, din păcate, uneori nu este şi reciproca valabilă, dar asta este. Noi avem suficientă minte ca să înţelegem că principalul adversar este alianţa aflată astăzi la guvernare, PSD-ALDE, şi aceasta reprezintă inamicul principal şi noi colaborăm cu toţi aceia care consideră că PSD-ALDE este inamicul României”, a răspuns Orban.

Rezoluția organizațiilor PNL din regiunea Nord-Vest

La finalul şedinţei de la Cluj fost adoptată Rezoluţia organizaţiilor PNL din regiunea de Nord-Vest Cluj-Napoca. Potrivit acestui document, organizaţiile PNL din regiunea de nord-vest solicită guvernării PSD-ALDE să prioritizeze şi să bugeteze, în regim de urgenţă, construirea Spitalului Regional de Urgenţă Cluj, finalizarea lucrărilor la Autostrada Transilvania, precum şi dezvoltarea unei conexiuni de tren de mare viteză în regiunea de Nord-Vest. Din lista de 10 puncte cuprinsă în rezoluţie fac parte şi alte proiecte referitoare la dezvoltarea infrastructurii.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare