Închide

Un pacient cu arsuri grave ale căilor respiratorii a fost dus de urgență cu avionul din Cluj în București

Actualitate by Actual de Cluj - ian. 20, 2019 0 155

Un pacient cu arsuri grave ale căilor respiratorii a fost dus de urgență cu avionul din Cluj în București, azi, cu un avion militar.

Pacientul a fost transportat la București, de la spitalul județean din Cluj, cu o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale. Misiunea s-a efectuat ca urmare a aprobării ministrului apărării naţionale, Gabriel Leş, la cererea secretarului de stat şi şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat. Pacientul a fost însoţit de mama sa şi a primit îngrijiri medicale în timpul zborului. La aterizare a fost internat la Spitalul Clnic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni” din Bucureşti.

La București pacientul a fost operat de o echipă formată din patru persoane – comandorul Emil Tecuceanu, locotenent-comandorul Daniel Motoroiu şi maiştrii militari Gabriel Stancu şi Mihai Avram. Echipa medicală a fost formată din locotenet-colonelul Dragoş Tudose – medic, sergentul major Georgel Grigore – asistent medical, dr. Raluca Andreea Moldoveanu – medic şi Marian Drăghici – asistent.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare