Închide

Cine angajează la început de an: firmele de IT şi companiile din parcuri industriale caută oameni

EconomieTop News by Kristina Reştea - ian. 18, 2019 0 504

 

În parcurile industriale, în centre de servicii sau birouri de IT – sunt locurile unde puteţi căuta un loc de muncă la început de an. Sunt zeci de posturi şi pentru şoferi, mecanici sau muncitori necalificaţi, potrivit datelor Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Italienii de la De’Longhi, care s-au extins în parcul industrial de la Jucu, Tetarom III, continuă angajările și au nevoie în această perioadă de 57 de oameni, pentru poziția de montator electromecanic. Se caută și muncitori necalificați pentru asambarea și montarea de piese – aici sunt mai mulți angajatori ce pun la bătaie 66 de locuri, dintre care 20 sunt la societatea Sortilemn.

Se caută 100 de funcționari informații clienți, marele angajator fiind compania Sykes – 40 de posturi sunt pentru centrul de servicii de la Cluj-Napoca, dar se caută și oameni pentru birourile din Oradea, Brașov și Sibiu. Un angajat într-un departament de call-center, care oferă servicii doar în limba romană, poate câştiga un salariu de până la 2.000 de lei, însă venitul poate varia dacă candidatul cunoaşte şi o limbă străină rară, precum olandeza sau daneza, depăşind şi 1.000 de euro pe lună, conform datelor citate de ProdusinArdeal.ro.

Companiile de IT, vedetele pieței muncii de la Cluj, au nevoie în continuare de specialiști: se caută 60 de programatori, conform datelor anunțate la agenția locală a forței de muncă. Printre angajatori se numără companii ca Endava, Softivision, Recognos sau Arobs. Companiile recrutează oameni pentru birourile din Cluj-Napoca, dar și pentru centerle din Iasi, București, Târgu-Mureș sau Baia Mare. Mai sunt 25 de posturi pentru „programatori ajutor” şi 11 de programatori de sistem informatic Mai e nevoie de 139 de șoferi de autocamioane și de 60 de telefoniști, potrivit datelor AJOFM.

Compania Emerson, parte a unui concern american, a ajuns în prezent la peste 2.500 de angajaţi în Cluj-Napoca, aproximativ 300 de oameni fiind recrutaţi anul trecut. Compania are disponibile în prezent aproximativ 150 de locuri de muncă, în domeniile automatizare şi inginerie mecanică, tehnologia informaţiei, dezvoltare de software, achiziţii, logistică, planificare strategică, finanţe, resurse umane, marketing, customer care şi producţie (inclusiv lucrători pentru linia de producţie), scrie Ziarul Financiar.

Conform celor mai recente date ale Direcţiei Judeţene de Statistică, efectivul salariaţilor din judeţul Cluj a fost de 254.050 persoane la sfârşitul lunii octombrie 2018, cu 13.489 persoane mai mult decât în luna octombrie 2017. Câştigul salarial mediu nominal brut realizat în luna octombrie 2018 a fost de 5184 lei şi cel net de 3144 lei. Câştigul salarial mediu net din luna octombrie 2018 a fost cu 17,1%  mai mare faţă de aceeaşi lună din anul 2017.

 

Vezi şi:

Cum arată criza de pe piaţa muncii la o fabrică din Cluj: De la 1000 de CV-uri pentru 10 posturi la recrutare în Orşova şi Valea Jiului

 

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.