Închide

ZF: Şeful Grand Hotel Italia, cel mai mare hotel de cinci stele din Cluj-Napoca: Aducem cameriste din Venezuela. Este o catastrofă, nici pe 2.000 de lei salariu în mână nu mai găsim oameni în Cluj

Economie by Actual de Cluj - ian. 17, 2019 1 2000

Grand Hotel Italia, hotelul de cinci stele din Cluj-Napoca, parte a lanţului italian Select Hotels Group, cu afaceri de 25 de milioane de lei anul trecut, a iniţiat procedura pentru aducerea a opt cameriste din Venezuela pentru a acoperi deficitul de forţă de muncă pe această categorie de angajaţi.

„Este o catastrofă. Nici pe 2.000 de lei salariu în mână nu mai găsim cameriste la noi, de salariul minim nici nu se pune problema. Am apelat la o companie de recrutare şi dacă se vor acomoda bine cele 8 cameriste din Venezuela ne gândim să aducem oameni şi ca bell boy şi barmani“, a spus pentru Ziarul Financiar Simion Prunean, administratorul hotelului şi acţionar minoritar cu un pachet de 5%.

Un comentariu

  1. „Nici pe 2000 de lei”.

    Din păcate o atitudine tipică multor investitori în servicii publice (alimentație, baruri, hoteluri etc). Prețuri destul de mari, dar investiții în resursa umană cam ioc. Eventual investiții în amenajări etc, dar în rest hai să amortizăm investiția în cel mai scurt timp.

    Cu o atitudine de genul ăsta, nu e de mirare că cei care au o pregătire în domeniile astea vor merge la salarii duble (sau mai mult) în vest.

Scrie un comentariu