Închide

Boc la radio, Tarcea pe Facebook. Oficialii se bat să-și adjudece imagine din parkingurile de cartier

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - ian. 16, 2019 0 450

Primarul Emil Boc a anunțat la un post de radio în 13 august anul trecut că a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru două parcări supraterane care urmează să se edifice în cartierul Mănăștur: parkingul de pe strada Primăverii nr.8 dar și Parkingul Mogoșoaia, contracte care implică 3 luni pentru proiectare și alte 18 luni pentru execuție.

Anul acesta, viceprimarul Dan Tarcea anunță și el pe Facebook, printr-o postare sponsorizată, că s-a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru Parkingul de pe strada Primăverii.

”Parking pe str. Primăverii nr. 8. A fost dat ordinul de începere a lucrărilor pentru un nou parking pe strada Primăverii nr. 8. Lucrarea, cu o valoare de 18.982.036 lei+ TVA, are un termen de execuție, conform contractului, de 18 luni. Banii provin exclusiv de la bugetul local. Parkingul va avea 266 de locuri de parcare, două niveluri de subsol, parter şi două etaje supraterane și este construit pe o platformă rezultată din demolarea a 110 garaje”, s-a lăudat viceprimarul.

Într-una dintre imaginile simulate de proiectați privind felul în care va arăta parkingul de pe strada Primăverii și promovate de viceprimarul Tarcea apare chiar o ”damă” misterioasă, îmbrăcată în alb, care urcă noaptea spre parkingul municipalității:

Anul trecut, mai precis în 13 august, primarul Emil Boc a anunțat că a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru două parkinguri de cartier cu peste 550 de locuri care urmează să fie edificate până în vara anului 2020 în cel mai mare cartier din Cluj, Mănăștur, unde Primăria a mai construit alte trei parcări supraterane și mai are una în proiectare/șantier.

Primarul Boc făcea referire la parkingurile Primăverii 8 și  Mogoșoaia – din noul val de parcări ”verzi” pe care municipalitatea le-a dezbătut cu riveranii și despre care a spus public, după mai multe prezentări la urbanism, că vor fi cu terase verzi și spații publice și nu niște ”cutii” de beton pentru mașini. Ambele parkinguri vor fi edificate de firma TCI Contractor General care, potrivit primarului Emil Boc, a primit în 13 august ordinul de începere a lucrărilor – 3 luni proiectare și 18 luni execuție. Asta înseamnă că obiectivele ar urma să fie gata la sfîrșitul primăverii/începutul verii 2020. Potrivit contractelor, un loc de parcare va fi construit cu 11.720 euro fără TVA în parkingul Mogoșoaia de 292 locuri și cu 16.400 de euro fără TVA în parkingul de pe Primăverii nr. 8 de 266 de locuri.

Din informațiile furnizate de Primărie, parcarea de pe Mogoșoaia va fi realizată de asocierea TCI Contractor General SA cu SC Made By SRL și P-Delta SRL la o valoare a contractului de peste 15,4 milioane lei.
Parcarea de pe Primăverii nr. 8 va fi realizată tot de TCI Contractor General, dar în asociere cu K&K Studio de Proiectare și SC Arh Service Guttmann la o valoare de peste 19,6 milioane lei.
Societățile de proiectare aflate în asociere cu TCI pentru cele două parcări sunt cele care au realizat și documentația de urbanism pentru cele două parcări și au tot modificat-o (cel puțin asta s-a anunțat public) în urma dispozițiilor primarului și a consultărilor cu riveranii la ședințele Comisiei de Urbanism.
Ca să fie acceptate proiectele, firmele de proiectare (K&K și Guttmann Service) au venit chiar cu ochelari de realitate virtuală și cu simulări 3 D. Ba au și vopsit pe planșe parcarea în verde ca să fie sigură toată lumea că va fi un proiect verde. Cert este că în cazul ambelor parcări, oamenii au cerut ca ele să fie subterane și să aibă la suprafață spații verzi și locuri de joacă care să deservească riveranii.
Primăria le-a explicat oamenilor că respectivele parcări s-au pus în subteran atât cât s-a putut pentru a nu aduce costuri exorbitante și a deveni nefezabile. Administrația a promis că ambele parkinguri vor avea terase cu spații verzi și locuri de joacă și ambele vor aduce demolarea a zeci de garaje de tablă care există în prezent pe amplasamentul lor.
Detalii despre declarațiile făcute de primar cu privire la construcția parkingurilor Primăverii nr.8 și Mogoșoaia :
Cu cât construiește Primăria un loc de parcare în cel mai mare cartier din Cluj. Parkingurile trebuie terminate în luna mai din anul 2020
(sursa foto: Dan Tarcea Facebook)

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.