Închide

Cioloș, cap de listă la alegerile europarlamentare. În alianță cu USR

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - ian. 12, 2019 0 617

Fostul premier al României, Dacian Cioloș, a confirmat astăzi pe pagina personală de Facebook că vrea să candideze la Alegerile Europarlamentare, intrând în cursa internă din partidul PLUS. Potrivit informațiilor Actual de Cluj, procedura din interiorul PLUS e mai mult o formalitate, Cioloș urmând să fie poziționat în capul listei candidaților Alianței USR-PLUS. Un document de ratificare al acestei alianțe ar urma să fie aprobat până luna viitoare, de către ambele formațiuni politice – au precizat sursele Actual de Cluj.

Cioloș, principal exponent al USR-PLUS

”Aș vrea să fie foarte clar: proiectul meu este în România. Altfel, nu ar fi fost nevoie să inițiez un proiect politic aici și aș fi fost de mult la Bruxelles sau în altă parte. Am inițiat PLUS pentru a lucra în România și pentru România. Iar candidatura la Parlamentul European se înscrie perfect în această logică”, a scris Cioloș pe Facebook. El confirmă, așadar, informațiile prezentate de G4Media, privind demararea unei curse interne în cadrul PLUS, în care s-au mai înscris Dragoș Tudorache, Dragoș Pîslaru, Valeriu Nicolae, Liviu Iolu, Alin Mituța și Ramona Strugariu. Potrivit informațiilor Actual de Cluj, PLUS încearcă o competiție internă care să semene cu cea derulată de USR, însă, nimeni nu se îndoiește că Cioloș va fi cel care va deschide lista Alianeți USR-PLUS, în cadrul alegerilor europarlamentare.  Chestionat de redactorul Actual de Cluj, vicepreședintele USR, Elek Levente, a confirmat că se fac pași importanți pentru definitivarea alianței cu formațiunea lui Dacian Cioloș, fără însă să ofere detalii despre cum va arăta lista candidaților. „Tot ce pot să spun acum este că ne dorim această alianță și că sperăm să o defintivăm în cel mai scurt timp. Așa cum noi am trecut printr-o procedură de selecție a candidaților pentru Europarlamentare, la fel va proceda și PLUS, pentru a nu exista neînțelegeri. După ce vor încheia și ei selecția, ne vom pune de acord împreună și vom vedea cum vom cupla listele”, s-a limitat să spună Elek. Pe de altă parte, având în vedere că toate sondajele îl prezintă pe Cioloș în topul preferințelor alegătorilor, e de la sine înțeles că acesta nu va accepta un loc inferior în competiția electorală care bate la ușă. „Ca să facem țara noastră bine, e nevoie să punem la bătaie toată priceperea și toată energia noastră, pe toate fronturile. A fi europarlamentar nu înseamnă a-ți părăsi țara. Din contră! Iar planul meu e să începem să reconstruim România. Am de gând să muncesc pentru țara mea și voi face asta și acasă, și în Parlamentul European” – a scris Cioloș de parcă s-ar vedea deja europarlamentar.

Potrivit informațiilor Actual de Cluj în aceste zile se lucrează la un document de ratificare a Alianței USR -PLUS care ar urma să fie aprobat de ambele formațiuni politice până în luna februarie.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.