Închide

Consiliul Județean cumpără microbuz Mercedes de 118.000 euro pentru teatrul Puck

ActualitateCultură by Actual de Cluj - ian. 09, 2019 0 1680

Teatrul de păpuși Puck primește microbuz de 118.000 de euro de la instituția tutelară, Consiliul Județean Cluj.

Image may contain: people sitting

Microbuzul, un Mercedes cu 33 de locuri, a fost parcat în fața Consiliului Județean înainte să fie trimis teatrului de păpuși, și va fi folosit pentru deplasările instituției de cultură în diverse locuri din județ. „Dat fiind faptul că Teatrul Puck susține, în mod curent, reprezentații în diferite locații din județ, am considerat oportună achiziționarea unui mijloc de transport adecvat, care să asigure condițiile optime pentru deplasarea actorilor și a echipamentelor necesare”, explică președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Nu e cam mult 118.000 de euro pentru un microbuz? , l-am întrebat pe directorul teatrului, Emanuel Petran. „Nu-i cam mult, vă zic de ce. Avem drumuri foarte lungi cu oameni mulți în mașină. Suntem 60 de inși, sunt spectacole cu 20 și ceva de oameni. Microbuzul pe care-l aveam, cu 19 de locuri, nu ne ajungea și trebuia să mergem și cu alte mașini, mici. Acesta nu e un microbuz, e un autocar, nouă ne trebuie pentru bagaje, are loc de bagaje jos și tot ce ne trebuie, ne-am cumpărat ce ne trebuie. Microbuzul nostru vechi era de 15-20 de ani, recarosat. Am plecat în Turcia și am avut toți probleme cu coloana, că era prea rigid. E un efort din partea lor (al angajaților Puck-n.red.) Să nici nu le oferi condiții nu e normal. Suntem invitații la 4 festivaluri, în Turcia mergem de două ori anul acesta. Vor fi drumuri lungi. Oamenii bodogăne, nu ne zic direct în față. Am zis că dacă tot facem un lucru, dacă tot avem problema asta că nu încăpem toți, uneori mergem cu ambele secții, română și maghiară. Am cerut ceea ce ne-a trebuit și spre lauda lor (a Consiliului Județean-n.red.) am primit. Anul acesta mergem de două ori în Turcia, mergem în Macedonia, sigur vom fi invitați în Ungaria și Serbia. Un alt aspect e că atunci când te duci acolo una e să te duci cu un hârb care ți-e frică  să nu te lase nuștiuunde și alta e să mergi cu o mașină OK, să vadă că suntem un teatru serios”.

De producție germană, microbuzul are o capacitate de 32 de scaune rabatabile, plus un scaun pentru ghid și scaunul șoferului, și a fost cumpărat cu 542.640 de lei cu TVA, adică 118.000 euro, bani din bugetul propriu al Consiliului Județean. Microbuzul e nou-nouț: a fost fabricat anul trecut și are o garanție de doi ani . „Achiziționarea microbuzului a fost posibilă ca urmare a adoptării de către forul administrativ județean a Hotărârii cu numărul 230 din 27 septembrie 2018 privind rectificarea bugetului general propriu pe anul 2018, prin care s-a alocat Teatrului de Păpuși ,,Puck” suma de 610.000 de lei”, arată CJ Cluj.

Adresa Teatrul Puck CJ Cluj by actualdecluj on Scribd

Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat în 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Din anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete „Puck”, unul din evenimentele importante ale Clujului, iar din septembrie 2017 a inițiat Festivalul Stradal „WonderPuck”, un eveniment dedicat întregii familii.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu