Închide

O galerie de artă din București se deschide cu expoziția unei artiste din Cluj

Cultură by Actual de Cluj - ian. 09, 2019 0 1005

O galerie de artă din București se deschide cu vernisajul expoziției unei artiste clujence.

E vorba de galeria Estopia din strada Bocșa 5 din Capitală, ce se deschide în 17 ianuarie la ora 18 vernisajul expoziției „Fractured Realities”, de Andrada Feșnic. Galeria e fondată de Claudio Scorretti și Irina Ungureanu, care e și curatorul expoziției deschise la București.

Cu o experiență de zece ani în organizarea de expoziții în special cu artiști români și din zona Europei de Est, completată, în ultimii ani, de realizarea a mai bine de zece proiecte de artă contemporană pentru Imago Mundi – Luciano Benetton Collection, cei doi fondatori ai galeriei revin pe scena bucureșteană cu proiectul Estopia – un manifest pentru Est ca fenomen artistic creativ și pentru oportunități concrete de acces către piața artistică internațională. Fondat în 2009 ca D’Ancona Budis Art Gallery, spațiul a primit în 2018 un nou nume, Estopia, odată cu cooptarea lui Edwin Scorretti în direcția artistică a galeriei.

Vernisajul primei expoziții, „Fractured Realities”, aduce în atenție cea mai recentă serie de lucrări a Andradei Feșnic, a cărei amprentă sunt straturile suprapuse, efectul de colaj realizat pictural și descompunerea elementului figurativ ce definesc un profil artistic marcat vizual de Școala de la Cluj, de unde provine artista, dublat de propria viziune artistică. „Decupaje de realitate, sau, mai degrabă, puzzle-uri din care par să lipsească piese enigmatice: pânzele Andradei Feșnic invită spectatorul într-un complicat labirint de realități suprapuse. Ochiul fuge de la un detaliu la altul și descoperă, uluit, că, dincolo de pojghița subțire a unei suprafețe, se ascund noi și noi realități fluide, angajate într-un joc nesfârșit și oniric, aproape, al perspectivelor”, explică curatorii.

Image may contain: outdoor

Andrada Feșnic s-a născut în 1987 la Cluj-Napoca, unde trăiește și lucrează. A studiat pictura la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, unde a obținut licența și, recent, masteratul. În 2015 a beneficiat de o bursă de studii la Central Saint Martins, University of the Arts London. Centrul de Interes din Cluj-Napoca a găzduit anul trecut expoziția personală „Aftermath” a artistei (foto).

Image may contain: text

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare