Închide

Sindicatul din Învățământ pune pe piața imobiliară spațiul IȘJ Cluj după ce Inspectoratul se mută în sediu nou. Cojocaru: „vom discuta cu o agenție imobiliară, să vedem care sunt prețurile”

Economie by Mihai Prodan - dec. 17, 2018 0 779

Spațiul ocupat de Inspectoratul Școlar Județean din Cluj în centrul orașului, în Casa Învățătorului, va fi renovat și ulterior închiriat, spune președintele sindicatului din învățământul din Cluj, Lucia Cojocaru.

Proprietarul clădirii, după ce a revendicat-o și câștigat-o în instanță, e Sindicatul din Învățământ din Cluj – deja un nivel a fost închiriat către mai multe firme și Cojocaru spune că va face același lucru și cu spațiile ocupate de IȘJ Cluj, după ce acesta se va muta în noul sediu, peste cel mult o lună. „Deocamdată după ce le părăsește Inspectoratul se va trece la renovarea spațiilor, de clădirea care beneficiem noi de câțiva ani doar s-a întrebuințat toată lumea și nimeni n-a investit. E o clădire veche, chiar dacă nu se vede foarte mulți bani e nevoie de investit. Se va trece la renovări de spații, zugrăvit, geamuri, pardoseală, uși, după care cei care ocupă la etajul inferior spațiile dacă doresc să se extindă, dacă nu – vom închiria pentru cine va fi mai avantajos”, spune ea pentru actualdecluj.ro.

Ea spune însă că nu a făcut o estimare a costurilor și nici nu știe cu ce preț vor fi închiriate ulterior aceste spații, „vom discuta cu o agenție imobiliară, să vedem care sunt prețurile”. Până acum sindicatul a investit „o sumă considerabilă” în renovarea celorlalte două nivele ale clădirii, parterul și etajul I, dar Cojocaru spune că nu știe măcar aproximativ suma investită. „E o sumă considerabilă, dacă am renovat fiecare încăpere, și pe dinafară toată clădirea, destul de mulți bani”.

Amintim, clădirea cunoscută drept „Casa învățătorului” sau „Clădirea roșie” a fost câștigată în instanță de sindicatul din învățământ din Cluj, căruia i-a fost retrocedată, ceea ce a determinat ocupantul principal, Inspectoratul Școlar Județean Cluj, să înceapă demersurile pentru construirea unui sediu nou, clădire finalizată în această lună după ani de tergiversări, iar activitatea instituției și a altora două din „Casa învățătorului” ar urma să se mute în noul sediu în următoarea lună.

Citește și:

https://actualdecluj.ro/dupa-ani-de-tergiversari-si-milioane-cheltuite-inspectoratul-scolar-se-muta-in-sediu-nou-in-ianuarie/

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.