Închide

Aeroportul din Cluj deschide porți noi de îmbarcare pe zborurile externe, crește capacitatea de procesare cu 75%

Administrație by Actual de Cluj - dec. 11, 2018 1 843

Aeroportul din Cluj aproape că dublează capacitatea de procesare a zborurilor externe, după ce a deschis azi o zonă nouă de îmbarcare spre zborurile internaționale, cu două porți de îmbarcare.

Aceasta crește capacitatea de procesare a numărului de bilete pe destinații externe cu 75% și vine după ce procentul traficului aerian extern din totalul zborurilor de pe aeroportul din Cluj a ajuns la nu mai puțin de 82%. Zona de îmbarcare spre zborurile internaționale a crescut cu 1.100 metri pătrați, ceea ce reprezintă o dublare a suprafeței totale utilizate până în prezent. Cele două porţi noi de îmbarcare de la etajul terminalului, B5 şi B6, cresc capacitatea totală de procesare a terminalului de plecări externe cu 75%, la 900.000 de pasageri pe an. Infrastructura deschisă azi are și 30% din suprafață pentru zone comerciale.

Amintim, aeroportul din Cluj transportă 1 din 5 pasageri din toată țara, conform unui raport al Institutului Național de Statistică publicat în august. Mai exact aeroportul din Cluj administrează 18% din întreg traficul aerian din țară, al doilea cel mai mare procent după cel din București, de unde zboară aproape jumătate din toți pasagerii din țară, 46%. În total în țară în primul semestru din acest an au zburat aproape zece milioane de persoane, în creștere cu 7,5% față de primul semestru al anului trecut. Cele mai mari aeroporturi sunt „Henri Coandă” din Bucureşti, cu peste 3,2 milioane de pasageri transportați, și Cluj-Napoca, cu 661.600 pasageri îmbarcați. La mare distanță se află aeroportul din TImișoara, „Traian Vuia”, cu 367.400 pasageri îmbarcați.

Un comentariu

  1. actualul aeroport Cluj – Avram Iancu, e prea mic pentru toata regiunea Transilvaniei. Varianta cu un al doilea aeroport undeva langa Cluj era o solutie mult mai buna. Transilvania are nevoie de un aeroport de talia celui din Frakfurt.

Scrie un comentariu