Închide

Concursul târgurilor de Crăciun din Europa şi-a desemnat câştigătorul: Tallinn. Vezi pe ce loc e Clujul

ActualitateTop News by Kristina Reştea - dec. 11, 2018 0 2799

 

Tallinn are cel mai frumos târg de Crăciun din Europa, au decis votanţii din concursul European Best Christmas Market al European Best Destinations, o organizaţie de turism cu sediu în Bruxelles. 20 de oraşe europene au intrat în această competiţie, în care utilizatorii de internet şi-au putut exprima votul. Printre competitori s-a aflat şi târgul din Cluj-Napoca, clasat pe locul 10 în acest concurs.

După ce peste 200.000 de persoane şi-au exprimat votul, potrivit organizatorilor, câştigător a fost desemnat târgul din capitala Estoniei.  Târgul e amenajat în oraşul istoric, printre clădiri din perioada medievală, aduce în oraş un carusel, dar şi pe „Moş Crăciun” care le împarte daruri din căsuţa sa din Estonia celor care îi recită versuri. Tot din târg se pot achiziţiona decoraţiuni tradiţionale şi bunătăţuri de sezon.

Câteva imagini din Tallinn, postate de European Best Destinations:

 

Top 3 este completat de târgurile din Budapesta şi Strasbourg, urmează cele din oraşele Viena, Erfurt, Poznan, Bruxelles, Aachen Praga şi, abia pe locul 10, Cluj-Napoca. Mai multe imagini şi topul integral se pot găsi AICI

 

 

Votul a fost deschis pentru 10 zile, în perioada 30 noiembrie – 10 decembrie. Cele 20 de oraşe “must-see” cu târguri în competiţie au fost: Aachen, Amiens, Basel, Bruxelles, Budapesta, Chester, Cluj-Napoca, Koln, Dresden, Erfurt, Leipzig, Metz, Montbeliard, Nuremberg, Poznan, Praga, Seville, Strasbourg, Tallinn şi Viena.

Vezi şi:

Foto. Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa, în competiţie online. Cum arată centrul Clujului, în comparaţie cu mari oraşe europene?

 

Organizaţia realizează competiţii între diverse destinaţii de pe continent, iar câştigătorii titlurilor European Best Destination cunosc creşteri semnificative în ceea ce priveşte numărului de turişti, spun reprezentanţii portalului. Spre exemplu, după premiul din 2017, turismul a crescut cu 16% în Porto, cu 13% în Bordeaux, după un premiu din 2015, iar un plus de 25% s-a înregistrat în Zadar, premiat în 2016. Oraşul desemnat trei ani la rând (2016, 2017 şi 2018) ca având cel mai bun târg de Crăciun – Zagreb a cunoscut un plus de 40% în domeniul turismului.

 

Foto: European Best Destinations, copyright Sergei Zjuganov

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Articole similare