Închide

Companie clujeană de IT cumpără o firmă din Ungaria

EconomieIT by Actual de Cluj - dec. 11, 2018 0 711

 

Firma clujeană Arobs Transilvania Software achiziţionează o companie din Ungaria, prin filiala sa din ţara vecină. AROBS Pannonia a semnat un acord privind preluarea Skyshield Ungaria, o firmă cu un portofoliu de 200 de clienți și 1200 vehicule monitorizate, anunţă azi compania. În ultimele luni, firma cu sediu la Cluj a anunţat alte două achiziţii, iar reprezentanţii companiei spun că vor continua să facă astfel de tranzacţii.

AROBS Pannonia este filiala AROBS Transilvania Software, care vrea să îşi întărească poziţia pe piața de servicii de monitorizare auto din Europa Centrală și de Sud-Est, spun cei de la Arobs. Cu o experiență de peste 7 ani în furnizarea de soluții de telematică și telemetrie pe piața din Ungaria, AROBS Pannonia se situează în top 10 în domeniul soluțiilor de optimizare a managementului de flotă auto. Firma prestează servicii către 80% din firmele de curierat din țara vecină, spun reprezentanţii companiei.

„Achiziția Skyshield vine în contextul identificării unor sinergii la nivel tehnic și operațional între cele două companii și a dorinței acestora de a furniza soluții cat mai complete și complexe pe piața ungară, unde deja produsul nostru – TrackGPS – este existent din 2011”, arată cei de la Arobs.

„Continuăm strategia noastră de creștere prin achiziții, un proces început din 2013 prin integrarea mai multor jucători pe piața locală și regională. Aportul Skyshield, prin AROBS Pannonia, este mai mult decât favorabil. Ne păstrăm în continuare această direcție, de a identifica alte oportunități de achiziții în România și în Europa de Est, pentru a ajunge la peste 100.000 de mașini monitorizate în următorul an”, spune Voicu Oprean, fondator şi CEO AROBS.

În septembrie, compania clujeană AROBS Transilvania Software a semnat un acord privind preluarea SAS GRUP SRL, firma care deține alarma.ro, anunţă reprezentanţii firmei clujene. Firma cu sediu la Cluj urmăreşte să îşi consolideze astfel poziţia pe piaţa sa principală, compania achiziţionată fiind unul dintre jucătorii din Top 3 în domeniul furnizării de soluții de monitorizare de flotă auto din România. În această vară, Arobs Transilvania a cumpărat firma CoSo din Olanda, cu o filială şi în Belgia, compania locală extinzându-şi astfel prezenţa la nivel internaţional pentru a fi mai aproape de clienţii din Europa de Vest.

 

AROBS dezvoltă linia de produse proprii pentru piețele interne și internaționale (Optimall SFA, TrackGPS, Optimall WMS, Optimall Logistic etc), dar furnizează şi soluții în regim de outsourcing pentru industrii precum Automotive, Travel & Hospitality, Life Sciences, Enterprise Applications. În acest moment, în jur de 800 de angajați și colaboratori activează în sediile AROBS din România – Cluj-Napoca, Tg. Mureș, Baia Mare, Arad, Suceava, Iași și București – la care se adaugă și filialele internaționale: Germania, Ungaria, Republica Moldova, Indonezia, Olanda și Belgia.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare