Închide

Toți actorii Teatrului Național din Cluj recită selecție de poezii românești la Noaptea Porților Deschise

Cultură by Actual de Cluj - dec. 09, 2018 0 173

O selecție de o sută de poezii românești au fost recitate de toți actorii Teatrului Național din Cluj-Napoca aseară, la Noaptea Porților Deschise.

E vorba în fapt de înregistrări – toți actorii au recitat câteva poezii dintr-o selecție făcută de criticul literar Sanda Cordoș, o sută de poeme la o sută de ani de la înființarea Teatrului Național românesc din Cluj-Napoca. Acestea au fost difuzate pe patru televizoare de dimensiuni mari și ascultate de până la opt persoane simultan la căști audio; aseară interesul a fost mare, cu toate locurile ocupate, dar nu se știe dacă aceste înregistrări vor mai fi folosite vreodată. „Poemele au fost filamte cu toată echipa special pentru acest eveniment. Dacă vom decide să refolosim și în alte contexte aceste poeme rămâne de văzut, dar au avut un succes foarte mare”, spune organizatorul evenimentului de aseară, Andreea Iacob.

Să mai spunem că evenimentele de noaptea trecută au avut și o componentă caritabilă: întreaga instituție de cultură s-a mobilizat pentru ca cei prezenți să doneze dacă doresc sume de bani pentru a ajuta cazul unei tinere clujence aflate în stare vegetativă într-un spital de recuperare, după un accident în Statele Unite. Fiecare zi de îngrijire costă 100 de lei, iar organizatorii și-au pus ca obiectiv atragerea din donații a unei sume echivalente a 100 de zile de îngrijire, deci 10.000 de lei – dar suma colectată a fost sub așteptări. Până aseară donațiile se cifrau la aproximativ 8.000 de lei, și era de așteptat să mai crească până la sfârșitul Nopții Porților Deschise, care s-a încheiat în jurul orei 2 dimineața.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare