Închide

Dosar gros de corupție la Cluj, cu aproape o sută de persoane trimise în judecată: ar fi furat jumătate de milion de litri de motorină din trenurile de călători

Actualitate by Mihai Prodan - dec. 08, 2018 0 991

Dosar gros de corupție la Cluj, cu aproape o sută de persoane trimise în judecată.

Polițiștii de la Transporturi, din Cluj-Napoca, au deschis în urmă cu patru zile urmărirea penală pentru 99 de persoane bănuite de delapidare, fals intelectual și uz de fals. Cei în cauză sunt bănuiţi că la alimentarea cu motorină a locomotivelor care tractau trenurile de călători la depoul de locomotive şi-ar fi însuşit diverse cantităţi de motorină, reprezentând diferenţa dintre cantitatea ieşită din gestiune şi cantitatea efectiv alimentată în rezervorul locomotivei sau diferenţa dintre cantitatea de combustibil ieşită din rezervor şi cantitatea consumată efectiv de motorul diesel. În plus aceștia sunt bănuiți că între anii 2011 și 2016, când alimentau locomotivele trenurilor de călători, ar fi falsificat foaia de parcurs a locomotivei prin atestarea în fals a faptului că volumul de carburant alimentat este cel înregistrat în foaia de parcurs. Totodată, cei în cauză sunt bănuiţi că ar fi folosit bonurile de consum-duplicat cunoscând că acestea sunt false. Astfel, bonul de consum – duplicat ar fi fost introdus pe circuitul documentelor financiar-contabile pentru operarea scăderii din gestiune şi efectuarea înregistrărilor în contabilitate, explică anchetatorii.

Prejudiciul e gros: aproape o jumătate de milion de litri de motorină, în valoare de o jumătate de milion de euro – mai exact 425.258 de litri de motorină, în valoare de 2.268.139 de lei.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.