Închide

Un clujean a făcut o aplicație ca să nu mai stai la coadă la spălătorie. „Mașina este ca o carte de vizită; în funcție de cât de curată sau murdară este, vorbește de bine sau de rău despre tine”

Economie by Mihai Prodan - dec. 08, 2018 0 475

Un clujean a construit o aplicație de telefon care te ajută să nu mai stai la coadă când îți speli mașina.

„Ideea aplicației a plecat de la o nevoie”, spune clujeanul Alin Șutea, cel care a conceput aplicația, pentru actualdecluj.ro. „Atunci când vrei să îți speli mașina, se întâmplă ca toate spălătoriile cunoscute să fie ocupate, iar în fața ta să ai o coadă descurajantă, așa că ești nevoit ori să renunți, ori să te plimbi prin oraș în căutarea unui loc liber. Oricare dintre variante ai alege-o, tot pierzi timp și nervi”.

Alternativa la statul la coadă la spălătorie, aplicația WashMe, arată în timp real locurile libere la spălătoriile auto înscrise și permite rezervări. „Evident, aplicația îți permite să-ți faci și programare pentru o dată ulterioară, astfel că nu mai ai scuza aglomerației atunci când oamenii te văd cu mașina murdară. Cu WashMe, vrem să mutăm un pic munții din loc și să transformăm Clujul într-un oraș curat, pornind de la mașinile pe care le vezi pe stradă. Mașina este ca o carte de vizită; în funcție de cât de curată sau murdară este, vorbește de bine sau de rău despre tine”, explică el.

Șutea spune că aplicația a fost dezvoltată de o echipă extinsă, în total șase persoane, „deoarece pentru un astfel de produs nu este suficient să ai doi oameni tehnici care să scrie codul din spate; pornești de la o cercetare de piață și treci apoi la branding, design-ul aplicației care trebuie să fie intuitiv, la strategia de marketing și comunicare”. Aplicația e disponibilă pe dispozitivele Android și pe Internet, pe washme.ro, dar Șutea spune că va fi lansată și pentru telefoane Apple, care folosesc un sistem de operare diferit. Spălătoriile înscrise în aplicație sunt deocamdată doar din Cluj-Napoca, dar Șutea spune că în prima parte a anului viitor aceasta va fi extinsă și în alte orașe mari din Ardeal, „avem deja mai multe discuții cu spălătorii de acolo, așa că ținta este ca, în următoarele șase luni, să fim aplicație regională”.

Dezvoltarea aplicației a costat câteva mii de euro, spune Șutea, care adaugă că a dezvoltat aplicația împreună cu restul echipei de la Appme Smart Soft SRL, în doi ani.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

Articole similare