Închide

5000 de candidaţi şi-au căutat loc de muncă la un târg de job-uri în IT

EconomieITTop News by Kristina Reştea - nov. 13, 2018 0 398

 

Peste 5.000 de candidaţi în căutare de loc de muncă în zona IT au participat la târgul de cariere organizat la Cluj la finalul săptămânii trecute, după cum au contabilizat organizatorii.

Târgul de Cariere IT a avut loc în 9 și 10 noiembrie la Sala Polivalentă / BT Arena şi, alături de standurile în care angajatorii şi-au prezentat oferta, s-au organizat şi workshop-uri, conferințele TechFest și gaming.

Participanţii au aplicat pentru posturile oferite de companii, dar au fost interesați și de programele de internship sau job-urile part-time. Printre locurile de muncă disponibile s-au numărat PHP Developer, Java Developer, Software Developer, Android Developer, iOS Developer, Backend Developer, UI, Python sau Net Developer, angajatorii căutând atât persoane la început de carieră în domeniul IT, cât și specialişti, persoane cu experiență din categoria senior.

La această ediție, Târgul de Cariere IT a încurajat și antreprenorii din domeniul IT, amenajând o zonă dedicată startup-urilor, numită StartUp Alley. Cele mai interesante proiecte și-au prezentat  oportunitățile de colaborare. Printre acestea s-au numărat GAUS, Neurolabs, Contursoft sau Codifun.  Tot la Sala Polivalentă, pe parcursul celor două zile de eveniment a fost amenajată și o zonă de gaming, cu două turnee și premii speciale, organizată în parteneriat cu cele mai active comunități de gameri din Cluj. Pasionații de jocuri au participat în ambele zile la tournamentul League of Legends, echipa câștigătoare fiind recompensată cu premiul de 500 de euro. Conferințele TechJam, organizate de TechFest împreună cu Târgul de Cariere au avut în vedere traininguri aplicate pentru Android, Java, AI/Machine learning.

La această ediție, s-a stabilit un nou record de candidați participanţi, a declarat Alina Agafiței, PR Manager Târgul de Cariere.

Cu toate că este unul dintre marile centre universitare ale ţării, Clujul nu furnizează suficienţi absolvenţi bine pregătiţi pentru a acoperi nevoile actuale din sectorul IT – o serie de companii angajează constant şi caută personal. Angajatorii veniţi să îşi prezinte oferta de recrutare din târg spun cam acelaşi lucru: e din ce în ce mai complicat să găseşti personal în IT. Mai mult, o serie de companii şi-au dezvoltat programe interne de educaţie, pentru a-şi pregăti propriii angajaţi.

 

Actual de Cluj a fost la Târgul de Cariere, aşa că vă prezentăm câteva impresii:

 

Vrei job în IT? Multinaţionale cu birouri la Cluj, firme nordice care cheamă programatori în Danemarca sau startup-uri locale au nevoie de oameni

 

Sursa foto: Târgul de Cariere

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Articole similare