Închide

Producții de renume internațional la Festivalul de Teatru „Interferențe”. S-au pus în vânzare biletele

ActualitateCulturăFestivalTeatru by Actual de Cluj - oct. 20, 2018 0 192

Ediția 2018 a deja renumitului Festival Internațional de Teatru „Interferențe” se desfășoară în perioada 22-30 noiembrie. Unul dintre cele mai așteptate spectacole în cadrul acestui festival este Elvira, prezentat de Piccolo Teatro din Milano şi regizat de Toni Servillo, cunoscut și ca protagonist al filmului-cult La grande bellezza. Un alt spectacol care nu trebuie ratat este Macbeth, de William Shakespeare, pus în scenă de unul dintre cei mai importanți regizori de teatru contemporani, Luk Perceval. Compania de teatru Schaubühne din Berlin va reveni pe scena festivalului cu producţia Compassion (foto sus din cadrul spectacolului). The History of the Machine Gun semnat de Milo Rau a câștigat de asemenea aprecierile publicului pe plan internațional și va fi prezentat tot în cadrul Festivalului Interferențe. O prezenţă inedită a festivalului va fi cea a regizor lituanian Eimuntas Nekrošius, cu spectacolul Sons of a Bitch.

Festivalul Internațional de Teatru „Interferențe” este organizat o dată la doi ani de Teatrul Maghiar de Stat din Cluj, cu sprijinul Ministerului Culturii, Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca, Uniunii Teatrelor din Europa. Finanțări pentru această ediție au mai alocat Institutul Cultural Român, UNITER, Fondul Bethlen Gábor, Fundația Communitas și Guvernul României – Departamentul pentru Relații Interetnice.  Organizatoii au anunțat că s-au pus deja în vânzare biletele, la agenţia de bilete a Teatrului și on-line de pe www.biletmaster.ro. Pachetul Interferences Grand 2018 – care include bilete la cele opt spectacole prezentate în Sala Mare a Teatrului Maghiar de Stat Cluj – poate fi achiziționat de pe site-ul www.biletmaster.ro, urmând ca din data de 29 octombrie să fie disponibil și la agenţia de bilete a Teatrului. Prețul pachetului promoțional este de 280 lei, spectatorii beneficiind de o reducere de 25% faţă de biletele cumpărate separat.

100 de ani de la sfârșitul Primului Război Mondial

Ediția din acest an a Festivalului „Interferențe” poartă subtitlul Război. Prin intermediul spectacolelor și a evenimentelor conexe care vor întregi programul celor nouă zile de festival, ediția din acest an își propune inițierea unui dialog despre aniversarea celor 100 de ani de la sfârşitul Primului Război Mondial și despre diversele confruntări ale vremurilor noastre.  Publicul clujean va avea ocazia să vadă producțiile unor creatori de renume internaţional precum Toni Servillo, Luk Perceval, Milo Rau, Eimuntas Nekrošius, Anna Badora, Gábor Tompa, Cezary Tomaszewski, Csaba Horváth, Balázs Benő Fehér, András Urbán, Attila Vidnyászky jr., Ilan Ronen, Adrian Sitaru, Klim Kozinsky, Marianne Pousseur & Enrico Bagnoli și Stathis Livathinos. Casa TIFF va găzdui și anul acesta dialogurile zilnice cu creatorii spectacolelor, programul evenimentelor conexe fiind completat de vernisaje, conferințe, lansări de carte și concerte.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu