Închide

Ioan Rus, de la masa Pro România: „Emil Boc nu este liberal”

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - oct. 16, 2018 0 1957

Chiar dacă la nivel declarativ s-au străduit să-l menajeze, liderilor Pro România tot le-a scăpat o săgeată la adresa primarului Clujului, Emil Boc, prin intermediul omului de afaceri Ioan Rus. Pe vremuri PSD-ist cu mare influență la nivelul întregii țări, Ioan Rus s-a aflat astăzi la stânga lui Victor Ponta, declarând că nu mai exista nicio altă formațiune politică care să merite susținere din partea sa. „Eu prin activitatea mea sunt de fapt liberal și poate că aș fi putut să-i sprijin pe liberali. Dar chiar nu mai ai pe cine să sprijini acolo, nu a mai rămas nimic”, și-a subliniat Rus unul dintre argumentele care l-au determinat să intre ca membru în Pro România.  Întrebat de ce nu l-ar sprijini pe Emil Boc, liderul de facto al PNL Cluj – mai ales că dintotdeauna s-a știut că s-a aflat într-o strânsă cooperare cu administrația Boc, acesta a răspuns, în amuzamentul colegilor săi din Pro România: „Păi ce, Emil Boc e liberal? Boc nu-i niciun liberal… El e un primar”.

Se știe că Emil Boc , în ultima perioadă, și-a concentrat întregul potențial pentru a acapara din nou atenția publicului la nivel național, gurile rele din partid susținând că edilul Clujului ar vâna o poziție importantă, poate chiar pe plan extern, iar o primă tentație pentru el, în sensul acesta, ar fi momentul preluării de către România a Președinției Uniunii Europene. Eforturile politice ale lui Emil Boc au fost profund minimalizate, astăzi, de reprezentantul Pro România, Ioan Rus, care i-a atribuit un simplu rol de primar. De altfel, și Victor Ponta a avut grijă să-i diminueze importanța lui Boc, și chiar fără să-l atace deloc. Cum? Ponta a reamintit că organizarea Campionatului European de Baschet de la Cluj i s-a datorat lui, pentru că în calitatea sa de premier a fost prezent la Munchen pentru a face lobby în favoarea Clujului: „Cunosc foarte bine Clujul, știu că domnul Boc este foarte popular aici. Deși eram adversari, eu am fost prezent alături de el la Munchen și am militat să se organizeze la Cluj campionatul de baschet. Eu mizez pe ceea ce avem noi. Ne vom crea structuri puternice, și la Cluj și peste tot în țară vom avea responsabili de domenii importante care știu că vor face o treabă foarte bună”.

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.