Închide

Piromanul #rezist care a vrut să incendieze sediul PSD, obligat să presteze muncă în folosul comunității

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - oct. 15, 2018 0 386

D. Răzvan-Florin, IT-istul care se identifica cu mișcarea #Rezist, și care în seara de 3 aprilie a încercat să incendieze sediul PSD Cluj, scapă destul de ieftin. Pentru că și-a recunoscut fapta, procurorii l-au scos de sub urmărire penală, iar judecătorul de Cameră Premilinară a dispus ca inculpatul să presteze muncă în folosul comunității timp de 60 de zile, în cadrul Primăriei Cluj Napoca.

Cine-i piromanul?

Valul de proteste de la început de an le-a cam luat mințile unora dintre membrii mișcării #Rezist. Este și cazul lui D.Răzvan-Florin, de 41 de ani, angajat al unei firme importante de IT din Cluj. În noaptea de 3 aprilie, acesta a încercat să incendieze sediul PSD Cluj. Dimineața, președintele PSD Cluj, Horia Nasra, a găsit la intrarea în sediu mai multe ziare arse și pereții stropiţi cu benzină. În urma plângerii formulate de Nasra, polițiștii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a lui D. Răzvan-Florin. Povestea acestui personaj a ajuns în presa locală după ce o presupusă colegă de serviciu i-a dezvăluit  identitatea. La momentul respectiv, pe pagina de Facebook a lui D. Răzvan – Florin apăreau atât pozele obișnuite cu #Rezist, dar și imagini în care apărea trăgând cu arma, sau imagini în care apărea în compania lui Sandu Matei – un alt individ care se identifică cu mișcarea #Rezist, recunoscut pentru comportamentul său violent (la unul dintre proteste acesta a lovit cu bestialitate un bătrân). Pentru că și-a recunoscut fapta și pentru că nu mai avea cazier, D. Răzvan – Florin a scăpat doar cu obligația de a presta muncă în folosul comunității, timp de 60 de zile. Cel mai probabil, în privința atribuirii acestei pedese blânde a contribuit și faptul că D. Răzvan- Florin are un copil de înreținut. Oricum, în cazul în care reprezentanții PSD nu sunt mulțumiți de soluția dispusă de judecător, au posibilitatea să o conteste.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare