Închide

EURO se vede de la Cluj: România, victorie superbă cu Țara Galilor

SportTop News by Catalin Suciu - oct. 12, 2018 0 236

Aproape niciodată în istoria modernă, echipa națională de tineret n-a eclipsat-o pe cea de seniori. Acum, însă, formatia lui Radoi își desenează cu entuziasm un viitor strălucit.

E mai aproape ca niciodată de o calificare mare la Campionatul European. Clujul e aproape de „tricolori”, sunt peste 13.000 de spectatori pe arena Dr. Constantin Rădulescu, un record de asistență pentru tineret.

Publicul îi încurajează pe favoriți ca în vremurile bune. „De la generația lui Mutu și Chivu nu m-am bucurat așa pentru România”, spune un suporter înfocat. Într-adevăr, dacă ești microbist și-ai văzut  selecționata lui Contra din Lituania, echipa de tineret ți se va părea genială. Fiindcă e pe cale să câștige o grupă de calificare în care pornea cu a treia șansă, după Portugalia și Elveția. Fiindcă știe fotbal. Florinel Coman are trei ocazii în prima repriză, dar e blocat de portar și de fundașii adverși. Ai noștri joacă dezinvolt, controlează cu calm jocul. Miza e uriașă, dar fotbaliștii români nu par apăsați de asta. Ivan cade în careul advers și cere penalty, dar arbitrul lasă jocul să meargă.

Publicul e în picioare, iar în debutul reprizei secunde forțăm și mai mult. Denis Man deschide scorul după o lovitură liberă executată cu Ianis Hagi. E 1-0!(55) Oaspeții lovesc bara, însă emoțiile se risipesc după acțiunea lui Pușcaș! Atacantul lui Palermo face o cursă senzațională în banda dreaptă și trage sub transversală dintr-un unghi aproape imposibil (71).  2-0, final de meci și suntem foarte aproape de Campionatul European. În ultimul meci trebuie să scoatem un singur punct cu Liechtenstein, marți, la Ploiești.

1. România 21 puncte
2. Portugalia 19 puncte
3. Bosnia 18 puncte
4. Elveția 10 puncte
5. Țara Galilor 10 puncte
6. Liechtenstein 0 puncte

ECHIPELE DE START

România: I. Radu – Boboc, Ad. Rus, Pașcanu, Fl. Ștefan – Cicâldău, Nedelcu – Man, I. Hagi, Fl. Coman – An. Ivan
Rezerve: Căbuz – Ghiță, R. Grigore, Ad. Petre, Moruțan, Oaidă, Butean, Pușcaș, A. Ciobanu, Mățan
Antrenor: Mirel Rădoi

Țara Galilor: O. Evans – Lewis, Poole, Cooper Norringhton-Davis – Morrell, Baker, Broadhead, James – Cullen, Harris
Rezerve: Pilling – Davies, Babos, Christie-Davies, Burton, C. Evans
Antrenor: Rob Page

Stadion: Dr. Constantin Rădulescu, Cluj Napoca
Arbitru: Boris Marhefka / Asistenți:Tomas Vorel, Andrej Hrmo (toți din Slovacia)

foto:gsp.ro

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare