Închide

Aproape 20 de interpreți la Festivalul Naţional al Cântecului de Cătănie de la Cluj, intrarea e liberă

Cultură by Actual de Cluj - oct. 12, 2018 0 257

Aproape 20 de interpreți din toată țara concurează la Cluj în cadrul Festivalului Naţional al Cântecului de Cătănie, ajuns la a 11-a ediție.

Concursul e organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale din Cluj și de Divizia 4 Infanterie Gemina, în 23 și 24 octombrie, la Casa de Cultură a Studenților. Ediția din acest an va fi una aniversară, dedicată Centenarului Marii Uniri, spun organizatorii. Aproape 40 de concurenţi din toată țara și din Republica Moldova s-au înscris la preselecţie, dintre care au fost selectați pentru scena festivalului 18 concurenți din Sălaj, Hunedoara, Maramureș, Suceava, Mureș, Bistrița-Năsăud, Alba, Sibiu, Timiș, Dâmbovița, Cluj și Republica Moldova. Aceștia vor prezenta marți 23 octombrie de la ora 18 în fața unui juriu format din specialiști în domeniu, un cântec doinit și unul cu acompaniament, alături de Orchestra Profesionistă „Cununa Transilvană”, iar cel puțin un cântec va fi de cătănie. Recitalurile, în prima zi a festivalului, vor fi susţinute de laureați ai edițiilor precedente: Andreea Chisăliță, Larisa Uță Prunean, Vlăduța Lupău, Oana Matei Coruți și Ion Drăgan.

Gala Laureaților e programată miercuri 24 octombrie, când au loc și recitalurile susţinute de Pamfil Roată, Călin Brăteanu, Gheorghe Gheorghe, Gheorghe Roșoga, Sava Negrean Brudașcu și ansamblul de muzică tradițională românească Icoane. Intrarea este liberă, în ambele seri ale festivalului.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare