Închide

Tentativă de record mondial la Cluj în aceste momente, mii de participanți în Unirii

CulturăTop News by Mihai Prodan - oct. 06, 2018 0 647

Tentativă de record mondial la Cluj la această oră, la Târgul de Carte Transilvania, unde dimineață a debutat încercarea de a depăși cel mai mare număr de persoane care citesc consecutiv din aceeași carte – 10.000 de oameni așteaptă organizatorii târgului în piața  Unirii, dar pentru depășirea recordului e nevoie, în total de 3.500 de persoane, iar la această oră numărul de persoane necesare pentru depășirea recordului s-a redus la 1.000.

Piața Unirii din Cluj-Napoca e aglomerată azi: persoane de toate vârstele se vânzolesc prin piață și multe dintre ele au în mână o carte, din care răsfoiesc – ori au citit deja din ea, public, ori urmează, căci fiecare are pe mână o brățară cu un număr și știe, astfel, când urmează să intre în țarcul din interiorul pieței,unde voluntarii târgului de carte îi ghidează pe cei care participă la depășirea recordului mondial într-o coadă din care urcă pe rând, pe scenă, ca să citească din volum. Șirul de cititori publici a fost deschis la ora 11 de primarul din Cluj-Napoca Emil Boc, de inspectorul școlar general Valentin Cuibus, ministrul culturii George Ivașcu și fostul vicepremier Vasile Sebastian Dâncu. A fost o muncă imensă pentru cei patru voluntari care au frunzărit toate cele nu mai puțin de 10.000 de volume distribuite participanților – în fiecare dintre aceste cărți a fost subliniată o frază diferită.

Iată cum arată piața Unirii în aceste momente – și ce îndemn vă adresează organizatorul Gabriel Bota:

Citește detalii:

Încercare de Cartea Recordurilor sâmbătă la Cluj: 10.000 de clujeni citesc poemele lui Eminescu

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.