Închide

S-a înscris în cursa internă a partidului pentru un loc în Parlamentul European

ActualitatePolitica by Cosmina Fernoaga - sept. 28, 2018 1 233

Chiar dacă disputa internă din PNL se adâncește, din pricina disensiunilor privind nominalizarea candidaților la alegerile europarlamentare de anul viitor, liderul organizației clujene, Daniel Buda, mai speră că va prinde un loc eligibil, așa cum i-a promis preșdintele partidului, Ludovic Orban.

Buda a anunțat că astăzi și-a depus, oficial, candidatura în interiorul PNL, pentru a câștiga un nou mandat în Parlamentul European. Alături de el, dintre ardelenii care-și doresc să devin deputați europeni îi amintim și pe Mircea Hava (Pirmarul din Alba), precum și pe Gheorghe Falcă (primarul din Arad). Locurile eligibile de pe lista PNL sunt vânate de mulți alți lideri liberali de la București, printre care îi amintim pe chiar președintele partidului, Ludovic Orban, pe liderul vechiului PDL, Vasile Blaga, pe liberalul Crin Antonescu, pe Alina Gorghiu (fost președinte al PNL) iar lista nu se oprește aici.

Buda se simte îndreptățit să mai prindă un mandat de eurodeputat

Lider al PNL Cluj, Daniel Buda consideră că activitatea pe care a avut-o ca eurodeputat, în Comisiile de Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Afaceri Juridice și Dezvoltare Regională, sunt concludente în privința inteției sale de a câștiga un nou mandat în Parlamentul European.  „Am decis să candidez pentru un nou mandat de membru al Parlamentului European, dorind astfel să continui ceea ce mi-am asumat încă de la început: să apăr drepturile românilor în Europa! Cred cu tărie că România trebuie să fie reprezentată în Parlamentul European de politicieni care au confirmat de-a lungul timpului că vor şi pot să reprezinte cu onoare şi demnitate interesele românilor şi care să se lupte cu toate forţele pentru ca noi să fim trataţi în mod egal în raport cu orice stat european. România trebuie să demonstreze că este competitivă şi că are capacitatea de a face faţă provocărilor impuse de statutul de membru al Uniunii Europene iar acest lucru se poate realiza doar printr-o reprezentare profesionistă şi coerentă în forurile europene”, a transmis Buda. El a subliniat că intenția sa de a candida a fost validată de colegii săi din PNL Cluj, membri ai Biroului Politic Judeţean. „În calitate de preşedinte al PNL Cluj, sunt onorat de încrederea colegilor mei alături de care am dobândit de-a lungul timpului cele mai importante şi mai frumoase rezultate electorale”, a spus Buda.

Citește și

I-au rămas promisiunile lui Orban. Cursă strânsă între vechii PDL-iști pentru un loc eligibil la europarlamentare

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.