Închide

Cicliştii din oraş au adunat bani de biciclete pentru copiii din comunităţi izolate din Apuseni

ActualitateSocial by Actual de Cluj - sept. 25, 2018 1 222

 

20 de copii din comunități izolate din Munții Apuseni vor primi biciclete noi, cumpărate din donațiile strânse în cadrul evenimentului Liberty on Bike, organizat la sfârșitul săptămânii trecute de Liberty Technology Park Cluj și asociația sportivă Tura de Noapte. Competiția a reunit cicliști amatori și profesioniști în cadrul a trei curse de profil, desfășurate la parcul tehnologic, în zone din oraș și în zone montane din Cluj.

În urma edițiilor din anii trecuți, alte 30 de biciclete au ajuns la copii care locuiesc în sate greu accesibile din Munții Apuseni și ajung cu greu la școală. Evenimentul este organizat în parteneriat cu asociaţia CERT Transilvania, care vizitează constant oamenii din cătunele din Apuseni.

„Ne-am îndeplinit și de această dată dublul scop al evenimentului: să promovăm mișcarea și să contribuim la îmbunătățirea condițiilor de viață pentru copiii care trăiesc în zone izolate și sunt foarte limitați la deplasare. Ne bucurăm să vedem o implicare tot mai mare a comunității noastre în acest proiect de la un an la altul”, a declarat Nina Moldovan, CEO Liberty Technology Park Cluj.

Peste 130 de bicicliști amatori și profesioniști, mai mulți decât la ediția precedentă, au participat la cele trei competiţii. La Criteriul Companiilor, cursă destinată comunității Liberty Technology Park Cluj și desfășurată vineri în interiorul parcului tehnologic, au participat 11 echipe. Peste 50 de bicicliști au pedalat apoi, sâmbătă, pe cei 35 de kilometri ai Gentlemen’s Race, iar proba de anduranță s-a desfășurat duminică, cu 7 echipe și 13 participanți individuali la Gran Fondo Beliș, un traseu de aproape 120 de kilometri, realizat cu scopul de a descoperi peisajele minunate din zona Beliș.

„Prin cele trei competiții din cadrul Liberty on Bike ne adresăm tuturor pasionaților de ciclism, fie că merg cu bicicleta la serviciu sau descoperă zone inedite ale țării pe două roți. Anul acesta am avut în total peste 130 de participanți, iar vremea a ținut și ea cu noi. Urmează să pregătim bicicletele și să le ducem copiilor în prima parte a lunii octombrie, cu sprijinul partenerilor de la CERT”, a declarat Dan Koblicska, reprezentant al asociației sportive Tura de Noapte.

Tura de Noapte este un club de ciclism amator care organizează și participă la evenimente și ieșiri pe bicicletă în zona Clujului. Grupul promovează și apreciază respectul în trafic, indiferent de motorizare sau de numărul de roți, și încurajează un stil de viață sănătos.

Un comentariu

Scrie un comentariu