Închide

Din Clujul imobiliar: apartament cu 3 camere scos la vânzare cu 460.000 de euro. Un imobil similar e mult mai ieftin pe Riviera Franceză, la Cannes

ActualitateTop News by Catalin Suciu - sept. 25, 2018 0 3350

Piaţa imobiliară din Cluj-Napoca continuă să surprindă. E într-o creştere constantă de ani de zile. Dar când sunt cereri, există şi oferte. Un apartament cu trei camere poate bate orice record de tranzacţie imobiliară din Cluj: se vinde cu 5000 de euro/mp.

Dacă în Mănăştur, de exemplu, se vând garsoniere de 11 metri patraţi cu peste 20.000 de euro, sau în Gheorgheni s-a reuşit tranzacţionarea unui imobil similar cu 26.000 de euro, o agenţie imobiliară a scos acum la vânzare un apartament cu 3 camere. Surprinde preţul solicitat de proprietar: 460.000 de euro.

Apartamentul e situat în zona Între lacuri şi e prezentat drept  un „Penthouse de lux mobilat şi utilat cu panorama deosebită!” 92 de metri pătraţi suprafaţă utilă, la care se adaugă două terase: 5000 de euro metrul pătrat, atât costă.

Dacă dispui de banii ăştia şi dacă îţi iei un asemenea penthouse între lacuri, înseamnă că eşti, pe bune, milionar. Iar dacă preferi soarele şi marea mediterană în detrimentul lacurilor de la naiba-n praznic, poţi lua în calcul să te muţi la Cannes, pe riviera franceză. Preţuri piperate, da, dar trebuie să te gândeşti că faci o economie însemnată când alegi să-ţi iei o locuinţă de aceeaşi mărime.

Dacă la Cluj, între lacuri, apartamentul cu trei camere, de 92 de metri pătraţi, a fost scos la vânzare cu 460.000 de euro, la Cannes un imobil de 96 de metri pătraţi, se vinde cu 329.000 de euro, cu terasă cu tot, desigur. Iată cu poţi economisi 121.000 de euro.

Sunt zeci de variante. De exemplu, un alt apartament, de 100 de metri pătraţi, situat la 5 minute de centru, se vinde cu 340.000 de euro. Are patru camere. Pe lângă faptul că în 5 minute eşti în centru, într-un minut poţi face baie -n Marea Mediterană, că apartamentul e la 50 de metri de plajă.

Dacă nu vă place căldura,  se poate merge, de exemplu, în inima Toscanei, la Florenţa. Paleta de oferte e nemărginită în banii ăştia. Găsiţi case, găsiţi penthouse-uri, apartamente. Fiecare stradă, alee şi clădire sunt încărcate de istorie. Arhitectura gotică şi renascentistă, galeriile de artă şi muzeele de aici, dar şi preparatele servite în restaurantele locale sunt doar câteva dintre motivele pentru care Florenţa se bucură de aprecierea turiştilor din lumea întreagă.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare