Închide

Cum arată licitaţia Primăriei Cluj pentru Centura Metropolitană după decizia dispusă de Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - sept. 24, 2018 0 646

Raportul procedurii de licitaţie pentru centura metropolitană a lăsat în cursă doar 4 ofertanţi. Deşi Primăria a anunţat public un clasament cu 5 firme, asocierea de pe locul 2 nu a putut justifica preţurile ofertate, motiv pentru care a fost descalificată.

Motivarea deciziei Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor, după contestaţia asocierii clasată pe ultimul loc, lasă un clasament cu 3 ofertanţi, dintre care oferta declarată câștigătoare iniţial de Primărie este indicată că nu ar respecta documentaţia de licitaţie. În ceea ce priveşte oferta de pe locul II, indică municipalităţii să ceară clarificări suplimentare firmei neputându-se pronunţa nici că respectă documentaţia, nici că nu o respectă.

Primarul Boc a spus public că nu s-a anulat nicio licitaţie şi că cei de la CNSC au cerut Primăriei să mai ceară clarificări de la firme, urmând ca cei din comisia de licitaţie să-i propună o soluţie.

Primăria a descalificat ofertantul cu cel mai mic preţ de la licitaţia pentru centura metropolitană şi a atribuit contractul către cel de pe locul II în ordinea preţului ofertat.

Contractul a fost câştigat de către Consitrans, după cum a anunţat municipalitatea.

Asocierea Eurocerad International, 3TI Progetti Italia Ingenieria Integrata S.p.A cu o ofertă de 12,779,669 lei fără TVA a fost descalificată.

În urma raportului procedurii întocmit de Primărie, a rezultat următorul clasament:

1. SC Consitrans SRL-13,200,202.02 lei fără TVA

2. ACCIONA Ingeniería SA- 15,138,518.3 lei fără TVA
3. Asocierea SKYLINE CENTER S.R.L.- DOHWA ENGINEERING CO. LTD- 16,340,286 lei fara TVA
4. Asocierea Explan Srl cu Transinvest Budapest kft, SpecialTerv și Cadsil –17,180,500 lei fara TVA

Explan a contestat rezultatul la CNSC şi a obţinut o decizie prin care s-a dispus anularea raportului procedurii în parte şi reevaluarea ofertelor Consitrans şi Acciona Ingineria, ţinându-se cont de anumite aspecte indicate de Consiliu în motivarea respectivei decizii.

În aceeaşi motivare se arată că oferta Asocierea SKYLINE CENTER S.R.L.- DOHWA ENGINEERING CO. LTD nu mai poate fi luată în calcul deoarece firma s-a retras de la procedură prin faptul că nu şi-a mai prelungit valabilitatea garanţiei de participare (valabilă doar până la finalul lunii august).

Deci a rămas următorul clasament

1. SC Consitrans SRL-13,200,202.02 lei fără TVA

2. ACCIONA Ingeniería SA- 15,138,518.3 lei fără TVA
3. Asocierea Explan Srl cu Transinvest Budapest kft, SpecialTerv și Cadsil –17,180,500 lei fara TVA

În motivare, CNSC arată că obiecţiile formulate de către Explan cu privire la oferta Consitrans sunt întemeiate şi că aceasta nu respectă documentaţia de atribuire.

În ceea ce priveşte obiecţiile formulate cu privire la oferta Acciona, CNSC susţine că:

Alte critici ale Explan referitoare la studii pedologice sau la preţurile ofertate au fost găsite ca nefondate de către CNSC.

Dacă Acciona face dovada că subcontractanţii pot realiza activitatea de verificare tehnică a proiectelor de utilităţi, atunci Primăria ar trebuie să îi atribuie contractul.

Primarul Boc a spus public că prin decizia CNSC s-a impus Primăriei să mai ceară clarificări firmelor şi că cei din comisia de licitaţie le-au solicitat urmând să evalueze ofertele. Boc a afirmat că nu s-a anulat licitaţia şi că speră ca decizia pe care o va lua comisia să fie acceptată de CNSC ca Primăria să poată merge mai departe.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.