Închide

Leagăn de lumină, de Sărbători, într-o piață centrală a Clujului

ActualitateAdministrație by Luminiţa Silea - sept. 19, 2018 0 599

Concursul premieră în România și lansat la Cluj în 2015 de o fundație în parteneriat cu Primăria, aduce și în 2018 o soluție inedită de iluminat festiv în Piața Avram Iancu din centrul Clujului.

Câștigătoare sunt Katalin Takács și Eszter Szoke, autoarele proiectului Pădurii Fermecate din luminițe, pe strada Kogălniceanu, premiate la ediția din 2016 și puse în operă anul trecut.

Propunerea care le-a adus premiul anul acesta, la ediția cu numărul patru a concursului Lights On, vizează amenajarea în fața Catedralei Mitropolitane din Piața Avram Iancu a unui leagăn din luminițe, dar și iluminarea vegetației din zonă cu lumina caldă.

Cam așa e propunerea:

“Proiectul „Swing with Light” a atras atenția juriului grație scoaterii în evidență a unui element familiar tuturor, leagănul, interpretat într-o manieră modernă. Suplimentar, vegetația înconjurătoare va fi iluminată prin utilizarea unor ghirlande led cu lumină caldă”, au anunțat organizatorii, Fundația Daisler.

Anul acesta concursul  s-a derulat mai repede, tocmai pentru ca Primăria să aibă timp să pună în operă soluția de iluminat festiv, așa cum s-a angajat în parteneriatul cu fundația făcut încă din 2015, când a avut loc prima ediție. Fundația premiază financiar câștigătorii, în timp ce Primăria preia proiectele și le integrează în schema de iluminat festiv din oraș. Propunerea finalistă e aleasă de un juriu format din specialiști.

Lights On s-a extins și în Timișoara unde în 2018 va avea loc prima ediție.

Strada Kogălniceanu ar arăta așa iluminată de Sărbători:

Piața Mihai Viteazu și B-dul Eroilor din Cluj  au primit proiecte de iluminat rezultate în urma concursului.

(Surse foto- Fundația Daisler, Lights On)

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare