Închide

Registrul Comerțului: record pentru Cluj în iulie, cele mai multe firme cu capital străin înființate în țară după București și Timiș

Economie by Actual de Cluj - sept. 13, 2018 0 289

Record pentru Cluj în luna iulie: e printre județele cu cele mai multe firme cu capital străin înființate în această perioadă, în țară, conform datelor Oficiului Național al Registrului Comerțului.

E vorba mai exact de 25 de firme cu capital străin înființate în iulie, cifră depășită de București cu 221 firme și Timiș cu 34. În total în țară numărul firmelor înființate cu participare străină la capital a ajuns în primele șapte luni ale anului la 3.337, în scădere cu aproape 5% față de aceeași perioadă a anului trecut. În aceste firme au fost investite aproximativ 35 milioane de euro sub formă de capital social, în crșetere cu 86% față de perioada similară a anului trecut. În România funcționează aproape 219.000 de firme cu capital strin, conform ONRC; cei mai mulți bani vin din Olanda, 12 miliarde de euro, în 5.200 firme. Cele mai multe firme cu participare strină au capital italian, 46.555 de astfel de companii.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu