Închide

TIFF Oradea: 5.000 de spectatori. Care sunt proiecțiile cu cele mai multe bilete vândute ale extensiei festivalului de la Cluj

Cultură by Actual de Cluj - sept. 13, 2018 0 363

Festivalul de film Transilvania din Cluj-Napoca se extinde la Oradea și în prima ediție a extensiei, care s-a încheiat duminică, a numărat 5.000 de spectatori.

Extensia de la Oradea a TIFF e organizată în trei zile iar la deschidere, în piața Unirii din Oradea, au asistat 1.400 de persoane, la proiecția „România neîmblânzită”. Documentarul, care a stabilit noi recorduri de public în cinematografele din România, a fost şi cel mai popular film al primei ediţii TIFF Oradea.

Extensia din Oradea a festivalului de film de la Cluj a inclus 30 de titluri în șase spații de proiecție, la care s-au vândut 2.500 de bilete.Proiecţiile cu cele mai multe bilete vândute au fost „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” (r. Radu Jude) – laureat cu Marele Premiu la Festivalul de Film de la Karlovy Vary şi propunerea României pentru nominalizările la categoria „Cel mai bun film străin” la Premiile Oscar 2019 şi respectiv „Nu mă atinge-mă!” în regia Adinei Pintilie, marele câştigător al Ursului de Aur la Berlin, ambele proiectate la Teatrul Regina Maria. În topul vânzărilor de bilete s-a aflat şi „Povestea unui pierde-vară”, cel mai nou film al regizorului Paul Negoescu.

Ediția de anul viitor are deja program, va avea loc între 6 și 8 septembrie, au anunțat azi reprezentanții TIFF.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu