Închide

Artist francez mutat în Cluj face solo performativ la Fabrica de Pensule

Cultură by Actual de Cluj - sept. 12, 2018 0 148

Un artist francez stabilit în România de trei ani susține la Cluj spectacol bilingv româno-francez „plus un pic de maghiară, engleză și germană”.
Julien Daillere e un artist francez care locuiește în Cluj-Napoca și își susține teza de doctorat sub forma unui solo performativ, „o versiune socio-politică a baladei miorița, în care oaia este lupul”, după cum spune el – plus imnul României cântat cu versuri franceze. „This is just a story se prezintă ca un teatru sărac din zilele noastre, combinând lumina smartphone-ului și sunetul drâmbelor de bambus”, explică el. „În acest spectacol caustic și poetic, relația cu publicul este construită cu umor: un act de echilibristică între stand-up și șamanism. Astăzi, în mod paradoxal, obsesia pentru fake news, în opoziție cu ceea ce ar fi adevăratele fapte, consolidează ideea că este posibil să avem acces direct la adevăr și apoi să-l transmitem mai departe. Unii ar spune adevărul lumii, alții l-ar falsifica. This is just a story explorează dimensiunea fictivă a ceea ce este prezentat ca adevăr”.
Julien Daillère este un autor, actor și regizor francez, directorul artistic al companiei de teatru La TraverScène. El a ajuns în România în 2015 pentru un doctorat în teatru la Universitatea de Arte din Târgu Mureș. Spectacolul e programat vineri 5 octombrie la ora 20 la Fabrica de Pensule.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare