Închide

Îi cere premierului să activeze mecanismul european de protecție civilă

ActualitatePolitica by Cosmina Fernoaga - sept. 09, 2018 0 217

Liderul PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda îi cere prermierului Viorica Dăncilă să analizeze posibilitatea activării mecanismului european de protecție civilă în privința pestei porcine. Procedura ar permite facilitarea achiziționării unor incineratoare mobile pentru arderea porcilor infestați. „Îi cer premierului Dăncilă să evalueze posibilitatea activării mecanismului de protecţie civilă la nivel european pentru a stăpâni şi pentru a preveni răspândirea acestei ciume roşii, i-aş spune eu, în zona animalelor, acestei boli extrem de grave, pe care medicii veterinari o aseamănă cu Ebola, astfel încât prin resursele financiare pe care le avem la nivelul UE să se achiziţioneze acele incineratoare mobile pentru arderea porcilor sacrificaţi”, a explicat Buda într-o conferință de presă.

Europarlmanetarul consideră că prin îngroparea porcilor bolnavi, virusul pestei porcine aficane rămâne în conservare mai mulţi ani şi poate fi reactivat oricând de animale care intră în contact cu cadavrele îngropate. „Le atrag atenţia guvernanților că la modul în care se gestionează în momentul de faţă pesta porcină nu fac altceva decât să pună acest virus în conservare prin îngroparea porcilor. Iertată să-mi fie comparaţia, e ca şi cum ai pune o bere la rece”, a adăugat Buda. Pentru modul în care au gestionat criza provocată de pesta porcină, ar trebui să demisioneze atât ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, cât și ministrul Agriculturii, Petre Daea, şi şeful ANSVSA, Geronimo Brănescu, mai consideră Buda.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare