Închide

Din viaţa startup-urilor de Tehnologie. O platformă pentru recrutarea de personal medical, marele câştigător la Transylvania Awards

EconomieITTop News by Kristina Reştea - sept. 08, 2018 0 614

 

 

O platformă dedicată recrutării de personal medical, lansată la Bucureşti, a câştigat marele premiu în competiţia Transylvania Awards, desfăşurată la Alba-Iulia. Anul trecut, compania a angajat peste 150 de medici şi asistenţi medicali în Bucureşti, Constanţa şi Cluj, conform datelor făcute publice de reprezentanţii platformei. Alte cinci startup-uri au fost premiate la acest nou concurs dedicat afacerilor tinere din Tehnologie.

În primă fază, au fost selectate 25 de startup-uri, iar o parte dintre ele şi-au susţinut prezentările în faţa juriului, la Alba. „A fost o competiţie destul de strânsă, nu a fost nimeni cu punctaj maxim absolut. Avem 6 startup-uri selectate pentru premii, dar asta nu înseamnă că ceilalţi 10 nu au făcut o treabă foarte bună”, spune Ionuţ Ţaţa, unul dintre membrii juriului.

Pe locul 6 s-a plasat Crowdlens, cu o unealtă care monitorizează comportamentul clienţilor, prin mecanisme de deep learning, care poate fi utilă în retail sau organizarea de evenimente. Pe locul 5 se află Digitail, un software pentru clinici veterinare – mai precis, unul care să îi ajute pe medicii şi administratorii clinicilor să reduca cheltuielile, să crească veniturile şi să uşureze activitatea de zi cu zi. Firma are sedii în Bucureşti şi Spania. FINQware, o aplicaţie în care se pot agrega informaţii care ţin de activitatea financiară a utilizatorului, s-a plasat pe locul 4 în această competiţie. Locul 3 i-a revenit echipei Neurolabs, care propune soluţii de machine learning, pentru a prezice nevoia de stocuri şi optimizarea activităţii în retail şi soluţii de date pentru industria de Sănătate. Littledata, platformă care vine cu soluţii şi date pentru afacerile din ECommerce, s-a plasat pe locul 2.

Marele câştigător al competiţiei, MEDIjobs, e o platformă lansată în 2015, într-un domeniu în care criza de personal se acutizează.

 

Sursa foto: MediJobs

 

„Recrutarea în domeniul medical ar trebui să fie mai rapidă şi mai eficientă, presiunea să rezolvăm problema e mai mare decât în orice altă industrie. Industria de sănătate e cea care va adăuga cele mai multe joburi în următorii ani şi va deveni cel mai mare angajator al economiei. Ca să vă faceţi o idee, industria medicală e de 10 ori mai mare decât industria IT. Se previzionează a fi deschise peste 2 milioane de joburi în domeniul medical în următorii ani, la nivel global. Nevoia de recrutare va fi tot mai mare”, spune, în prezentarea sa, Catrinel Hagivreta, cofondator şi CEO al companiei MEDIjobs. Cum funcţionează platforma? „Recrutarea în domeniul medical e ineficientă, ar trebui implementată o nouă soluţie. Noi am inversat cumva procesul – în loc ca cei care aplică la joburi să fie candidaţii (care, cel mai probabil, au deja locuri de muncă şi sunt prea ocupaţi să răsfoiască printre sute de oferte), companiile pot aplica, într-un fel, pentru candidaţi. Se pot face matching-uri cu candidaţi relevanţi, iar angajatorii pot trimite oferte şi există posibilitatea de a se întâlni la interviu”, spune Catrinel. Aşadar, procesul începe cu o nevoie de recrutare, menţionată de compania angajatoare. „Algoritmul nostru se bazează pe matching creat din background profesional, aspiraţii de carieră şi trăsături de personalitate. Vrem să integrăm un modul de machine learning, să putem prezice ce angajări se vor face în viitor şi ce candidaţi se vor potrivi”, adaugă Catrinel. Aceasta menţionează că platforma are deja peste 100 de clienţi în România, şi a ajuns la 30 de angajări pe lună. „Încasăm 8% din salariul anual al fiecărui candidat angajat. Lucrăm cu mari angajatori din ţară şi am închis o rundă de angel investment. Asta ne-a ajutat să ne dezvoltăm, dar vrem să ne extindem în continuare, ne dorim să ne internaţionalizăm, pe pieţe care seamănă cu cea a României, dar care au oportunităţi mai mari şi comision pe tranzacţie mai mare”, spune co-fondatoarea platformei. Primele ţinte avute în vedere pentru extindere: Germania şi Polonia.

MediJobs a participat şi la competiţia internaţională Techsylvania, desfăşurată în primăvară la Cluj şi câştigată de Troop Travel, din Spania:

Interviu. Câştigător de competiţie internaţională în Tehnolgie, la Cluj: „Admir oamenii care construiesc ceva ca să aibă impact, nu doar ca să facă bani. Nimeni nu îşi va aminti cât de bogat ai fost”

 

 

 

Juriul concursului din Alba a fost format din Ionuț ȚațaDan CălugăreanuMircea VădanGabriel DombriVlad Andriescu și Cristian Dascălu.

Premii:

  • Un Startup Pass la Slush, Helsinki
  • 2 sesiuni de mentorat și loc de expunere a produsului la TechFest
  • Consultanță și acces la resurse strategice de dezvoltare –  Spherik Accelerator / Cluj Startups
  • O sesiune personalizată de brand building
  • Extended feature pe start-up.ro

 

Sursa foto: Transylvania Awards

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.