Închide

Omul lui Boc, la negocieri cu Dragnea? I-ar fi cerut să-l mențină pe fiul său în conducerea CEC – speculează deputații clujeni

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - sept. 03, 2018 0 1217

Fost prefect și fost consilier local în vremurile de aur ale PDL, medicul ginecolog Florin Stamatian a fost promovat de Emil Boc și de Daniel Buda pentru a prinde un loc eligibil și pe listele candidaților PNL, la Camera Deputaților. Chiar dacă nu s-a remarcat niciodată prin vreun proiect notabil, Stamatian se încăpățânează de ani de zile să se afle în prim-planul politicii și administrației clujene, mizând la fiecare ciclu electoral, pe susținerea liderului de partid, Emil Boc. Din 2016, Stamatian este deputat cu acte în regulă, fără însă ca până în prezent să fi avut vreo inițiativă legislativă demnă de luat în seamă. Astăzi, la deschiderea noii sesiuni parlamentare, Stamatian a fost surprins în timp ce se întreținea amical cu liderul Camerei, cu mai marele social-democraților, mult hulitul Liviu Dragnea. Cu o atitudinea relaxată, Stamatian îi tot povestea lui Dragnea de zor, în timp ce PSD-istul părea să-i aprobe spusele. Deputatul USR, Emanuel Ungureanu, a filmat întreaga scenă, postând-o apoi pe contul său de Facebook. Mai mult, Ungureanu insinuează că Florin Stamatian ar fi intervenit pe lângă Dragnea într-o chestiune personală.  „Stamatian a prins două minute de aur pentru a pupa ghiulul stăpânului său, Dragnea. Cei doi prieteni s-au întreținut îndelung chiar la tribuna Camerei Deputaților. Despre ce au vorbit exact ne pot spune doar cititorii de buze… Nu trebuie să fii cititor în stele să înțelegi faptul că, domnul deputat PNL Stamatian trebuie să fie prieten bun cu Dragnea pentru ca, fiul său, Andrei, plasat ca prim- vicepreședinte al CEC Bank pe vremea lui Băsescu, să rămână în funcție. Salariul lunar al acestuia este de 17.200 de euro. Nepotism, pe tine scrie atât PSD cât și PNL”, a scris Ungureanu pe contul său de Facebook.

Mai mulți parlamentari clujeni au informat pentru Actual de Cluj că ar fi existat discuții în Camera Deputaților și că, într-adevăr, deputatul PNL, Florin Stamatian, și-ar fi exprimat dorința pentru o întrevedere cu Liviu Dragnea. „Știu că s-a plâns unui deputat social-democrat că ar vrea să ajungă neapărat la Dragnea, să vorbească pentru fiul său, că i se termină mandatul la CEC. Am remarcat toți că s-a dus la el, dar habar nu am dacă despre asta au vorbit”, a spus un parlamentar clujean.

Ce spune Stamatian?

Contactat de Actual de Cluj, deputatul Stamatian admite că i-ar fi cerut lui Dragnea o întrevedere și că acesta i-a spus să vorbească chiar acolo, la fața locului. Stamatian afirmă că motivul ar fi fost cu totul altul decât cel sugerat de Ungureanu. „Nu vreau eu să intru într-o polemică cu domnul de la USR. El tot încearcă să facă….cu toata lumea, și niciodată n-a nimerit-o. De unde știe el ce am vorbim eu cu Dragnea. A fost o problemă la Comisia de Sănătate. PSD-ul a venit cu o propunere. Eu am sugerat altceva. Nu ne-am înțeles nicicum și am cerut să vorbesc cu președintele lor. M-am dus la Liviu Dragnea, i-am spus că am o mică problemă cu cei din PSD și mi-a zis: să vorbima acum, un minut. I-am explicat ce se întâmplă și mi-a dat dreptate. Asta a fost tot. Liviu Dragnea nu are nici cea mai mică legătură cu fiul meu”, a comentat Stamatian.

Filmuletul în care Stamatian e surprins la o șuetă cu Dragnea

A început sesiunea parlamentară și deputatul PNL de Cluj, Stamatian, a prins 2 minute de aur pentru a pupa ghiulul stăpânului său, Dragnea.Cei doi prieteni s-au întreținut îndelung chiar la tribuna Camerei Deputaților.Despre ce au vorbit exact ne pot spune doar cititorii de buze…Nu trebuie să fii cititor în stele să înțelegi faptul că, domnul deputat PNL Stamatian trebuie să fie prieten bun cu Dragnea pentru ca, fiul său, Andrei, plasat ca prim- vicepreședinte al CEC Bank pe vremea lui Băsescu, să rămână în funcție.Salariul lunar al acestuia este de 17.200 de euro.https://m.zf.ro/zf-24/cati-bani-castiga-de-la-cec-andrei-stamatian-prim-vicepresedintele-bancii-detinute-de-stat-14003527Nepotism, pe tine scrie atât PSD cât și PNL.Cu litere mari.

Publicată de Emanuel Ungureanu – Deputat USR pe Luni, 3 Septembrie 2018

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.