Închide

Cel mai avansat avion de luptă din lume, F22 Raptor, a aterizat ieri la Cluj

ActualitateTop News by Actual de Cluj - aug. 21, 2018 0 1563

Cel mai avansat avion de luptă din lume, F22 Raptor, a aterizat ieri la Cluj, la baza aeriană militară din Luna, de lângă Câmpia Turzii.

„Nu se întâmplă foarte des ca F-22 Raptor, cel mai avansat avion de luptă din lume, să aterizeze în România”, spune ministrul Apărării Mihai Fifor. E a doua oară când se întâmplă aceasta după un exercițiu în aprilie 2016 la baza militară Mihail Kogălniceanu. Exercițiul de antrenament de ieri de la Câmpia Turzii a inclus și avioane F16 din dotarea Forțelor Aeriene Române, un avion de alimnetare KC 135 Stratotanker și avioanele de luptă staționate din iunie la Câmpia Turzii, F15, ce participă până în 15 septembrie la exercițiul Dacian Eagle 2018. „Cu adevărat am putut spune astăzi, la Câmpia Turzii: We are NATO!”, a spus ieri Fifor.

Avionul e produs de Lockheed Martin iar ultima bucată a ieșit din fabrică în decembrie 2011. Au fost produse 187 de astfel de aparate, pentru armata americană. Costă zeci de milioane: cel mai ieftin aparat are o notă de plată de 153 milioane de dolari, dar prețul se poate dubla în funcție de opțiuni și costurile de mentenanță. E considerat cel mai avansat avion de luptă din lume.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare