Închide

Un fond de investiții face concurs la Cluj pentru idei inovatoare de startup-uri, le finanțează cu câte 25.000 euro

Economie by Actual de Cluj - aug. 20, 2018 0 357

Un fond de investiții care finanțează startup-uri din industria tehnologiei informației deschide mâine a doua rundă de finanțări și pune la bătaie câte 25.000 de euro pentru ideile convingătoare.

Techcelerator e primul accelerator de afaceri din IT din România care susține startup-uri din IT iar în a doua rundă de finanțare, ce se deschide mâine, firmele inovatoare de tehnologie care au potențial ridicat de expansiune internațională se pot înscrie până în 20 septembrie. A doua rundă a Techcelerator include sesiuni intensive de business coaching, mentorat, know-how specific în funcție de industria startup-ului și servicii de marketing. De asemenea, startup-urile vor avea acces la comunități internaționale pentru creștere și expunere pe piața globală. La finalul programului de accelerare, startup-urile respective își vor prezenta public business-urile în cadrul unui eveniment de tip DemoDay.  Startup-urile selectate vor beneficia de o primă rundă de investiție de 25.000 de euro din partea fondului GapMinder în schimbul unei participații de 6% din companie. Startup-urile care au înregistrat un progres satisfăcător au șansa de a fi invitate la o a doua rundă de investiție, de până la 75.000 euro, convertibilă în acțiuni.

Programul de accelerare durează zece săptămâni, în București și în Cluj-Napoca, cu sprijinul a aproximativ 60 de mentori români și străini.

GapMinder este un fond de investiții de capital de risc care vizează start-up-uri inovatoare din România aflate în faza de început, la prima rundă de investiții sau în faza în care au nevoie de finanțări pentru extindere.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu