Închide

Organizatorii Festivalului de Carte Transilvania au născocit eveniment de Cartea Recordurilor: lectură publică, cu 10.000 de tineri

Cultură by Actual de Cluj - aug. 19, 2018 0 555

 

Eveniment neobişnuit propus de organizatorii Festivalului Internaţional de Carte Transilvania de la Cluj: vor să adune 10.000 de copii şi tineri pentru a citi în acelaşi loc. Propunerea vine de la iniţiatorii unui festival care se deschide, an de an, cu un „Marş al Lecturii”.

Cea de-a VI-a ediție a Festivalului Internațional de Carte Transilvania (FICT) are loc în perioada 2-7 octombrie 2018, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, și este dedicată Centenarului Marii Uniri. În anul Centenarului, organizatorii anunţă că pregătesc două evenimente legate de această temă. Unul dintre ele îşi propune să aducă scriitori români din exil și diasporă, care își dau întâlnire la Cluj.

Al doilea eveniment este „Marea Lectură”: 10.000 de copii și tineri care citesc în același timp și în același loc – „mesaj cultural european ce are ca scop tentativa de intrare în Cartea Recordurilor”, menţionează organizatorii care speră ca, în acest fel, să promoveze cititul în rândul tinerei generaţii. Evenimentul va avea loc în data de 6 octombrie 2018 în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

De asemenea, ca în fiecare an, editurile din România îşi prezintă noutățile și sunt progamate lansări de carte. Unii dintre vizitatori au început însă să se plângă de calitatea scăzută a cărţilor prezentate şi a domeniilor de interes promovate.

 

Sursa foto: FICT

Nici un comentariu

Scrie un comentariu