Închide

Ce străzi se închid traficului auto de Zilele Culturale Maghiare

Actualitate by Actual de Cluj - aug. 18, 2018 0 316

Sunt anunţate sute de evenimente în oraş de mâine încolo, cu Zilele Culturale Maghiare, iar unele dintre ele pietonalizează temporar străzi şi porţiuni de străzi altfel circulate de maşini – cum ar fi artera Kogălniceanu, care e subiect de concurs pentru reamenajare. Tot pentru evenimente se închid parţial şi laturile Pieţei Unirii care de obicei sunt deschise traficului auto.

Zilele Culturale Maghiare sunt dedicate regelui Matia Corvin și libertății religioase. Cele mai multe dintre evenimente se vor desfășura în centrul orașului, în apropierea Pieței Unirii, pe străzi precum Mihail Kogălniceanu, Potaissa sau în curtea Palatului Banffy, unde se află Muzeul de Artă.

Pre-evenimentele au început de vineri, deschiderea oficială e duminică, iar programul îl găsiţi AICI

În anumite zile ale festivalului și pe anumite perioade de timp, se închiderea circulației auto în locurile unde se desfășoară evenimentele, după cum urmează:
  • Piața Unirii, latura Estică, o bandă de circulație, până în dreptul magazinului Vodafone, pe toată perioada evenimentului, între 19 august ora 22.00, până la 27 august, ora 22.00 (incluzând perioada de montare/demontare, respectiv eliberarea totală a spațiului).
  • Piața Unirii, latura Sudică și Estică, între 23-26 august, între orele 20.30-23.15 (se decide în funcție de afluxul spectatorilor).
  • Piața Unirii, latura Sudică și Estică va fi închisă total în data de 26 august, între orele 20.30 și 23.15, în timpul spectacolului de gală a Budapest Gypsy Symphony Orchestra – 100 Violins.
  • Piața Unirii, latura Nordică în data de 26 august, între orele 18.50-19.30.
  • Str. Kogălniceanu, pe toată lungimea ei (de la intersecţia cu str. Universităţii până la intersecţia cu str. Baba Novac), din data de 19 august, duminică, orele 22.00, pentru a se începe amplasarea standurilor meșteșugarilor, muzeelor, ale editurilor, montajul scenei, amenajarea locurilor de comercializare şi consum de bere, apă, suc, respectiv produse alimentare, până în data de 27 august orele 22.00, incluzând perioada de demontare, eliberarea totală a spațiului.
  • Parcarea de pe strada Universității din data de 19 august, duminică, ora 22.00, până în data de 27 august, luni, orele 22.00, în vederea amenajării logisticii de vânzare de bere, sucuri și produse alimentare.
  • O bandă de circulație secvențial pe traseul str. Clinicilor nr. 18 – Piața Păcii – Piața Unirii, latura Sudică și estică, în data de 21 august, între orele 18.00–19.00 pentru defilarea formațiilor folclorice din cadrul Festivalului Internațional de Folclor ’’Sfântul Ștefan’’.
  • Strada Baba Novac de la intersecţia cu strada M. Kogălniceanu, până la intersecţia cu strada Ion C. Brătianu, strada Ion C. Brătianu de la intersecţia cu strada Baba Novac până la strada Hermann Oberth, strada Hermann Oberth de la Bulevardul Eroilor, până la strada Kogălniceanu, respectiv o bandă de circulaţie pe strada Universităţilor pentru Crossul Zilelor Maghiare în data de 25 august între orele 10.00-13.00.
Alte acţiuni ale Primăriei:
  • Fântâna arteziană din Piața Unirii va fi oprită pe durata concertelor între 21-26 august, de la orele 19.00 până la orele 23.00
  • Reflectoarelor care iluminează Piața Unirii vor fi stinse pe toată durata evenimentului între orele 20.00-23.00
  • Iluminatul public pe latura vestică, sudică și estică a Pieței Unirii va fi oprită în data de 26 august, duminică, între orele 20.30–23.00, în timpul spectacolului de muzică clasică
  • Programul toaletei publice din Piaţa Unirii va fi prelungit până la ora 23.00, în perioada 21-26 august 2018.

 

Vezi şi:

Zilele Culturale Maghiare: sute de evenimente în centru, concerte, tururi ghidate și multe activități pentru toate vârstele

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu