Închide

Ungureanu se bate cu Goțiu pentru șefia USR Cluj. Cine l-a îndepărtat pe Elek?

PoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - aug. 14, 2018 1 1668

USR Cluj nu-l mai are președinte pe Elek Levente. Lider interimar a fost numit vicepreședintele Christian Schuster – un anonim absolut pe scena politică locală.

Încă de la înființare, USR Cluj nu a reușit să se consolideze ca formațiune politică, sau să-și închege o echipă care să fie în măsură să intre într-o competiție reală cu partidul lui Emil Boc, iar aceasta în ciuda startului electoral foarte bun avut la alegerile din 2016. Fricțiunile dintre principalii reprezentanți ai organizației au lăsat formațiunea lui Elek Levente complet în afara scenei politice locale, deputații Emanuel Ungureanu și Adrian Dohotaru, precum și senatorul Mihai Goțiu preferând să acționeze în spațiul public fiecare pe cont propriu.

Primul semn evident că USR Cluj bâjbâie în ale politicii a fost demisia din partid a deputatului Adrian Dohotaru – după numai câteva luni de la momentul în care acesta și-a luat în primire mandatul de parlamentar. Senatorul Mihai Goțiu a avut și el mereu grijă să nu-și asocieze numele cu al deputatului Emanuel Ungureanu, indiferent de acțiunile politice la care s-a pretat. În ce-l privește pe Emanuel Ungureanu, acesta s-a hazardat încă de la începutul mandatului într-o campanie politică agresivă menită să-i aducă notorietate pe plan local numai lui, nicidecum formațiunii care l-a propulsat în Parlament. De altfel, din pricina acțiunilor sale individualiste, Ungureanu se afla într-o dispută permanentă cu fostul lider USR Cluj, Elek Levente. Potrivit surselor Actual de Cluj, Elek căuta un motiv întemeiat pentru a-l îndepărta pe Ungureanu din partid, numai că acesta din urmă s-a mișcat mai repede. Sursele Actual arată că Ungureanu a insistat mult la centru, pe lângă principalul lider al USR, Dan Barna, în vederea îndepărtării lui Elek din fruntea USR Cluj. Prima carte i-a ieșit lui Ungureanu. Elek e out din fruntea USR, numai că greul în ceea ce-l privește pe deputat – care se vrea la șefia USR Cluj – de abia acum începe. Senatorul Mihai Goțiu îl contestă vehement pe Ungureanu – mai spun sursele Actual de Cluj –  nefiind dispus să-i permită acestuia să ajungă în fruntea USR. În contrapartidă, Emanuel Ungureanu face ce știe mai bine, denigrându-l pe Goțiu în fața liderilor de la centru. Concret, Ungureanu îl acuză pe Goțiu că nu a făcut deloc opoziție la Cluj, ba chiar îl suspectează că ar coopera cu Emil Boc.

Vom reveni cu detalii pe marginea acestui subiect și cu reacții din partea reprezentanților USR.

Precizăm că interimatul la nivelul USR Cluj va fi asigurat până la organizarea alegerilor la nivelul organizației județene, încă nu se știe când. Rămâne de văzut care dintre cei doi parlamentari va reuși să preia șefia USR Cluj, Mihai Goțiu sau Emanuel Ungureanu.

Un comentariu

  1. Sunt sigur ca se vor intelege ca doar au acelasi tel. Sper sa reusească sa ne scape de psd si de ceilalți PENALI de la conducerea diverselor institutii

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare