Închide

Festival internațional de folclor în centrul Clujului

Cultură by Mihai Prodan - iul. 19, 2018 0 416

Festival internațional de folclori în piața Unirii din Cluj-Napoca, peste o săptămână.

E vorba de festivalul internațional de folclor „Serbările Transilvane – Serbările Centenarului”, ajuns la a 19-a ediție, programat între 27 și 29 iulie în piața Unirii – în fiecare seară între orele 19 și 22 sunt programate concerte și dansuri populare cu cele mai valoroase ansambluri folclorice din Ardeal, dar și invitați din România, Serbia, Republica Moldova, Ucraina, Polonia, Israel, Slovacia și Italia, ansambluri folclorice profesioniste și de amatori, care vor oferi „un regal folcloric de zile mari”, după cum spun organizatorii, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj.

Duminică, în ultima zi a festivalului, iubitorii muzicii populare îi vor putea urmări pe dansatorii ansamblului „Dor Transilvan” al Companiei de Transport Public Cluj, care vor pune în scenă jocuri tradiționale din mai multe zone ale Transilvaniei, alături de interpreta de muzică populară Iulia Bucur. Festivalul include și un târg al meșterilor populari, unde sunt organizate și ateliere tradiționale de olărit, țesut, cusut, pictură de icoane, împletituri din paie și cioplituri în lemn, și o expoziție de fotografie ce surprinde imagini din satul tradițional românesc.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.