Închide

Ministerul Afacerilor Interne (MAI de pe Facebook) e vedeta după prima zi la Castelul Electric

ActualitateFestivalTop News by Luminiţa Silea - iul. 19, 2018 0 1679

Ministerul Afacerilor Interne (MAI de pe Facebook) din România a intrat  în ”papucii de festival” cu mesajul antidrog și a postat un avertisment cu metaforă și umor pentru festivalierii de la Ediția 6 a Electric Castle.

MAI a postat o fotografie însoțită de un mesaj în care festivalierii erau avertizați cu privire la ce ”pastille” iau în caz de răceală provocată de ploaia de la Castel. În fotografie, o polițistă, un jandarm și un pompier stau cu cizmele de cauciuc pregatite și scrutează festivalul cu o urmă de zâmbet pe buze, așezați lângă Castelul de la Bonțida, cu logo-ul luminos al Festivalului Electric Castle în spate, declarându-se pregătiți de festival.

Postarea a făcut ”valuri” pe rețeaua de socializare Facebook. Peste 10.000 de utilizatori și-au exprimat simpatia pentru ea și peste 2600 eu distribuit-o. De asemenea, aproape 1000 de persoane au postat comentarii cu privire la mesajul MAI.

Unii au anunțat că deja au remercat mulți distribuitori de droguri care au apreciat postarea celor de la Ministerul Afacerilor Interne, alții s-au lăudat că atunci când se vând droguri, cei de la MAI, ”dorm în ghete”.

MAI le-a răspuns șmecherește. În majoritatea comentariilor, utilizatorii au fost de acord că MAI are simțul umorului.  Alții au felicitat Ministerul pentru postare, o parte dintre cei care au comentat l-au luat peste picior. 

Unii au postat mesajele clasice anticorupție și i-au invitat pe cei de la MAI să semneze pentru inițiativa ”Fără penali în funcții de conducere”.

DIICOT A anunțat anul acesta, după ce o televiziune din România a difuzat imagini de pe plajă cu o tânără care se droga în vacanța de 1 mai, că va monitoriza festivalurile din țară, printre care si Electric Castle, cu specialiști antidrog. Organizatorii Electric au anunțat și ei că pe parcursul celor 5 zile de festival care au debutat iei vor avea o campanie numită ”Zero Toleranță” în cadrul căreia oricine pot sesiza la o linie telefonică eventuale incidente neplăcute ale căror martori sau victime sunt, fie că e vorba despre agresiune fizică, hărţuire sexuală, exces de consum de alcool sau consum de droguri.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare