Închide

Porțiuni masive de iarbă au dispărut din parc, după „Jazz in the Park” și „Craft Beer Festival”

ActualitateAdministrațieTop News by Cosmina Fernoaga - iul. 18, 2018 0 512

După ultimul eveniment derulat în weekend în parcul Hotelului Sport (situat în prelungirea Parcului Central), tot gazonul a fost ras pur și simplu din rădăcini.  „Craft Beer Festival” (foto jos) a fost un eveniment organizat cu acordul Primăriei direct pe gazonul aferent parcului, fără a exista vreo explicație din partea administrației locale cu privire la necesitatea organizării unui astfel de eveniment într-un asemenea cadru.

Mai grav este că Primăria nu pare să fie tare preocupată dacă organizatorii de evenimente reușesc sau nu să refacă zonele verzi, iar edificator în sensul acesta este peisajul din Parcul Central, în care regăsim o mulțime de porțiuni jumulite de iarbă. După festivalul Jazz in the Park, care s-a închis în 1 iulie, organizatorii s-au angajat să refacă gazonul pe cheltuiala proprie, spune reprezentantul Primăriei, numai că intenția nu se potrivește cu realitatea din teren. ”Chiar s-a lucrat mult după Jazz in the Park. S-au făcut măsurători și s-a supraînsămânțat iarba”, a explicat convingător reprezentantul Primăriei, Călin Forna. Cel mai probabil, semințele despre care amintește Forna au fost ciugulite de porumbei, altfel nu se poate explica de ce pământul din zonele afectate a rămas atât de arid și de bătătorit, după aproape trei săptămâni de la încheierea festivalului (vezi foto jos).

Nu reiese, în baza a ce criterii aprobă Primăria evenimente de genul „Craft Beer Festival” în incinta unui parc și în baza a căror reguli sunt efectuate măsurătorile prin care se stabilesc cheltuielile pentru acoperirea unor eventuale pagube. Responsabil de evenimente în cadrul Primăriei, Călin Forna a încercat să explice că Primăria (prin regia proprie – RADP), execută măsurători, stabilind totodată și dimenisunea pagubelor și a costurilor implicate. Mai departe, e datoria fiecărui organizator să refacă stricăciunile, pe cheltuiala prorpie – cu firmele pe care le agreează. Dar RADP-ul după care calcule stabilește dimensiunea pagubelor, iar dacă stricăciunile rămân tot acolo pentru că firmele alese de organizatori nu își dau prea tare silința, cine răspunde și unde? Sunt întrebări la care omul primăriei nu a oferit încă un răspuns. Din informațiile Actual de Cluj, cheltuielile pentru refacerea gazonului din parc s-ar stabili în mod discreționar, de către unii funcționărdar cu privire la acest aspect vom reveni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare