Închide

Desant al forțelor de ordine la Electric Castle: 1000 de jandarmi și polițiști, 75 pompieri, 3 spitale mobile, 2 autospeciale

Actualitate by Mihai Prodan - iul. 18, 2018 0 239

Forțe de ordine impresionante la unul dintre cele mai de anvergură evenimente din Cluj, festivalul Electric Castle de al Bonțida, care începe chiar azi.

Numărul forțelor de ordine prezente la castelul Banffy de la Bonțida, unde are loc festivalul – al doilea cel mai mare din Cluj ca număr de participanți – ajunge la o mie: sunt jandarmi, pompieri și polițiști. În total organizatorii așteaptă ca numărul intrărilor la festival, în cele cinci zile ale acestuia, să ajungă la 135.000, așa că pe lângă jandarmii din Cluj aici au fost trimiși și omologi ai lor din Târgu Mureș.

Înainte de festival polițiștii specializați au periat zona și căile de acces iar pe perioada festivalului, punctele de acces vor fi asigurate cu efective şi echipe cu câini specializați în detectarea explozibililor. În plus la festival vor fi amploasate trei corturi de prim ajutor medical, cu echipaje mixte asigurate de pompieri și paramedici, dar și trei ambulanțe pentru transportul la spital în caz de nevoie, și două autospeciale de stingere a incendiilor, operate de 75 de pompieri, 5 medici și 15 studenți voluntari.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.