Închide

Spitalul Militar din Cluj primește zeci de milioane pentru modernizare și achiziții de echipamente medicale

ActualitateSănătate by Catalin Suciu - iul. 16, 2018 0 1042

Spitalul Militar de Urgenţă ‘’Constantin Papilian’’ din Cluj-Napoca va primi peste 30 de milioane de lei de la Ministerul Apărării pentru modernizare și echipare cu aparatură medicală, se arată într-un document transmis Parlamentului de ministrul Mihai Fifor.

Potrivit ministrului Apărării, unitatea medicală militară clujeană ar urma să primească 21,3 milioane de lei pentru achiziţia de echipamente medicale iar alţi 10,7 milioane de lei vor fi destinaţi reabilitării şi modernizării unor corpuri de clădire ale spitalului. Fondurile vor fi utilizate pentru achiziţia de aparatură specifică chirurgiei politraumă, a unui angiograf, aparat RMN, videoencefalograf, unit ORL, instalaţii de purificare a aerului şi a unui bodypletismograf corporal cu factor de transfer.

În ceea ce priveşte investiţiile legate de infrastructura imobiliară, sunt vizate pavilionul B în care funcţionează secţiile Oftalmologie, ORL şi laboratorul de Hematologie. Se va moderniza și pavilionul A 1 în care funcţionează ambulatoriul integrat şi a pavilionului C în care se află secţiile ortopedie, ATI şi sălile de operaţie.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare