Închide

Garsonieră de 12 mp la 21.000 euro, cu duș în cameră, în cea mai scumpă piață imobiliară din țară

Economie by Actual de Cluj - iul. 12, 2018 0 3658

Anomalii tipice celei mai scumpe piețe imobiliare din țară: o garsonieră de doar 12 metri pătrați din Cluj-Napoca se vinde cu 21.000 euro.
Cum înghesui funcțiunile unei case locuibile în 12 metri pătrați și să ceri apoi la vânzare un preț pe metrul pătrat peste media, oricum ridicată, a celei mai scumpe piețe imobiliare din țară? Răspund proprietarii de astfel de garsoniere din Cluj, care le scot la vânzare pentru prețuri de peste 20.000 euro – în acest caz prețul pe metrul pătrat ajunge la aproape 1.800 euro, față de media pieței, 1.500 euro/mp.

Garsoniera scoasă la vânzare în Mănăștur, despre care prezentarea spune că e „cochetă” și a fost renovată anul trecut, nu are centrală termică, dar are în schimb baie proprie „cu cheie”, de încă … doi metri pătrați. Menționăm, dușul e în sufragerie, cum este, de altfel, ca mașina de spălat.

Am vorbit cu agentul imobiliar care intermediază vânzarea, Ada Caraba de la Welt Imobiliare, și spune că se poate și mai rău: „mai bine mai pui 3-4.000 de euro și iei o garsonieră confort 2, aceasta e confort 3, diferența de preț nu e atât de mare. Astfel de oferte se adresează în mae parte persoanelor cu bugete foarte reduse, mulți au bugete de până la 30.000 euro, și studenților care decât să dea chirie, chiriile sunt foarte mari, decât 250 de euro lunar pe o garsonieră plus cheltuieli, mai bine cumperă ceva de genul acesta care e micuț dar e mai profitabil decât să plătești 4-8 ani chirii colosale. Și la final o vinzi sau o închiriezi”. Proprietatea e pe piață de cel puțin o lună, adaugă Caraba.

Se poate și mai rău: o astfel de garsonieră de 12 metri pătrați a fost scoasă pe piață la 26.000 de euro, și chiar vândută, în urmă cu o lună, în Gheorgheni.

Citește și:

Se întâmplă pe cea mai scumpă piață imobiliară din țară: garsonieră de 10 mp scoasă la vânzare pe 26.000 euro

Nici un comentariu

Scrie un comentariu