Închide

Ungureanu face plângere penală împotriva lui Lucan, la DNA București: „O mână de firme au muls bugetul Institutului de Transplant şi au dus în pragul falimentului prin multiple scheme de tip infracţional”. Prejudiciu de milioane de euro

ActualitateSănătate by Actual de Cluj - iul. 11, 2018 0 177

Încă un denunț al deputatului USR Emanuel Ungureanu împotriva medicului clujean Mihai Lucan. De data aceasta denunțul a fost depus direct la structura centrală a Direcției Naționale Anticorupție, în această dimineață.

Ungureanu spune că plângerea penală împotriva lui Lucan, fostul şef al Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca, include mai multe „documente relevante” care indică faptul că Lucan ar fi comis mai multe fapte de abuz în serviciu, delapidare şi luare de mită. „În ultimii ani, Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal condus de Lucan a achiziţionat mai multe echipamente medicale de peste 5 milioane de euro, prin încredinţare directă şi a favorizat un număr redus de firme care au muls bugetul Institutului şi l-au adus în pragul falimentului”, a anunțat Emanuel Ungureanu astăzi în fața DNA. Acesta spune că îl suspectează pe Lucan de achiziții frauduloase: „Am venit cu documente foarte relevante, spun eu (…) Am depus câteva zeci de pagini cu contracte pe care Lucan le-a încredinţat unor firme de casă. O mână de firme au muls bugetul Institutului de Transplant şi l-au dus în pragul falimentului prin multiple scheme de tip infracţional foarte clare. Peste cinci milioane de euro au fost acordate acestor firme pentru dotarea cu echipamente de care institutul nu avea nevoie, s-au cumpărat de foarte mulți bani anumite consumabile. Schema de fraudă nu era una foarte sofisticată, vă dau doar un exemplu: un aparat de laser costa pe piață 50.000 euro și a fost achiziționat de la o firmă preferată de Lucan cu 100.000 de euro, se dubla prețul. Sunt foarte multe exemple pe care le-am descris cu lux de amănunte”, a adăugat el.

Precizăm, denunțul de azi, care de data aceasta a fost făcut la structura centrală a DNA, vine după ce Ungureanu a mai formulat o plângere împotriva lui Lucan, la sfârșitul anului trecut, lăsată cu dosar penal. Citește detalii:

RISE Project: Cine intermedia traficul de organe din Cluj pentru doctorul Mihai Lucan. Mărturii cutremurătoare despre o afacere care a înflorit în anii 2000

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare