Închide

Ofertă directă din Liga 1 pentru Adrian Falub: „Îl vreau oricând, îl aștept la noi!”Cuvinte mari de la un multiplu campion al României despre antrenorul lui „U” Cluj

SportTop News by Catalin Suciu - iun. 25, 2018 0 3258

Adrian Falub a promovat în Liga a II-a cu Universitatea și va încerca să obțină o nouă promovare în Liga 1. Ar fi a cincea, un record în România.

Recent, Falub a fost pe lista Astrei Giurgiu, fosta campioană a României, dar n-a dorit să plece. Nu duce nici acum lipsă de oferte. „Eu îl vreau acum, îl vreau oricând pe Adi Falub, e foarte priceput, e un om de caracter și un antrenor excelent!”. Cuvintele îi aparțin lui Ioan Andone, noul manager general al echipei FC Voluntari. Iar formația sa nu are încă antrenor după ce l-a concediat pe Adrian Mutu.

Falub la Voluntari? Puțin probabil, crede Ando. „Eu mereu l-am dorit lângă mine pentru că îl știu foarte bine. Uite, îl chem acum. Haide la Voluntari, te vrem antrenor. Dar nu va veni pentru că el s-a înhămat la un proiect extraordinar la Universitatea Cluj. Au făcut și transferuri, sunt planuri mari la U Cluj, iar Adi e de-al casei. Cred că e singurul antrenor din România care are 4 promovări din B în A, nu știu să fie altul. Să promovezi din liga a doua în prima e ca și cum ai câștiga campionatul. Și nu uitați, e mult mai greu să promovezi din B în A decât să retrogradezi din A în B. Eu îl știu foarte bine pe Adi și-l apreciez enorm, e un profesionist desăvârșit. Nu va lăsa el Universitatea, nu acum, cel puțin. Mi-ar plăcea să promoveze U Cluj, e o mare echipă a României, cu o istorie fantastică și ar fi nemaipomenit să intre din prima acum. Pentru suporterii lui U ar fi extraordinar, pentru publicul acela de la Universitatea. Să promoveze să avem din nou în prima ligă derby-ul U Cluj – CFR, un meci mare care lipsește acum. Cât despre Adi Falub, a mai avut oferte, stați liniștiți. Dar e un om de mare caracter și asta-i un lucru destul de rar pe la noi”, a declarat Ioan Andone pentru actualdecluj.ro.

Într-un interviu acordat actualdecluj.ro, Falub povestea, între altele, despre relația apropiată pe care o are cu Ioan Andone, campion al României atât cu Dinamo, cât și cu CFR Cluj.

„Am un respect deosebit pentru el. Ne cunoaștem de 25 de ani, de când Ando era antrenor la Universitatea. Era plin de entuziasm , avea putere de muncă, a venit cu un suflu nou și ne-am plăcut reciproc. Ne-am înțeles foarte bine atunci și am păstrat relația de prietenie și respect. Andone a adus metode noi de pregătire, am lucrat tactic altfel, am lucrat tehnic altfel și aveam o echipă bună. Era vremea Daciei Felix, puteam lua atunci campionatul. Jucau la echipă Pojar, Gherman, Cioloboc, Maier, Radu Sabo, Dican, Mariș, Predatu, Popescu, echipă bună de tot. Știu că am bătut într-o săptămână Dinamo cu 3-2, Rapidul cu 5-0 , iar apoi ne-a furat Steaua la București ca-n codru și ne-a învins cu 3-2, greu. În sezonul ăla am jucat și semifinala de Cupa României și ne-a eliminat Petrolul. Andone cred că era la a doua experiență ca antrenor, după Sportul Studențesc. Am jucat apoi în Cipru, el era la Omonia Nicosia și ne-am întâlnit de mai multe ori, e un om pe care îl respect și-o să-l respect mereu.”

CITIȚI ȘI: SPECIAL Omul de sacrificiu. Aventurile lui Falub în fotbalul românesc și anunțul neașteptat al acestuia: „Poate mă las în doi ani de zile!”

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.