Închide

S-au înmulțit corturile din Unirii: clujenii le-au adus alimente și băuturi. „Alimente vin încontinuu, am solicitat să ne oprim aici, deja este mult prea mult”

ActualitateTop News by Actual de Cluj - iun. 24, 2018 1 8743

S-au înmulțit protestatarii care au decis să rămână peste noapte în piața Unirii din Cluj-Napoca, în corturi: numărul corturilor montate în piață s-a dublat.

Sorin Bobiș e cel care a avut ideea de a rămâne permanent în piața Unirii în semn de protest față de guvernul Dăncilă, și e hotărât să rămână în piață până cade Guvernul, intermitent – rămâne aici noaptea, și ocazional în timpul zilei, și a cerut ajutorul și altor protestatari pentru ca în permanență corturile din piață să fie ocupate. În această după-masă, când reporterul actualdecluj.ro a vizitat piața, corturile erau goale – dar câțiva dintre protestatari se aflau în zonă, montând încă un banner, pentru protestul zilnic din această seară. Sorin Bobiș a fost bucuros să constate, și spune aceasta reporterului, că foarte mulți clujeni i-au ajutat cu alimente și băuturi pe protestatarii care au decis să rămână în piață – în așa măsură încât au alocat un cort doar pentru depozitarea alimentelor, și au fost nevoiți să-i roage pe clujeni să se oprească, au mai mult decât au nevoie.

„Am plecat de la un cort, următoarea seară eram 5 oameni cu 4 corturi, acum suntem în jur de 15 cu 11 corturi”, spune Bobiș și ne conduce spre unul dintre corturi: „alimente vin încontinuu sprijin din partea populației, uitați-vă cum arată cortul nostru. O cutie plină cu apă minerală și sucuri, aici e plin cu banane și fructe, acolo uitați-vă e mâncare. Majoritatea nu mâncăm aici, asta e doar pentru cei care rămân în permanență aici. Acum solicităm să ne oprim aici, deja este mult prea mult”.

Un comentariu

Scrie un comentariu