Închide

Proiectul tehnic pentru reabilitarea castelului Bánffy costă un milion de lei. Cine îl face

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - iun. 22, 2018 0 227

A început realizarea proiectului tehnic pentru reabilitarea Castelului Bánffy din Răscruci, anunță azi Consiliul Județean.

Proiectul tehnic a fost contractat de asocierea Ektra Studio SRL – K&K Studio de Proiectare SRL – SC Arh. Service Guttman&Comp SRL, într-o competiție în care s-a mai înscris doar o ofertă, depusă de Rheinbrucke SRL. Costul contractului – aproape un milion de lei, respectiv 710.000 lei plus TVA. „Criteriul de atribuire a contractului, potrivit caietului de sarcini întocmit în acest sens, a fost cel mai bun raport calitate – preț. În procesul de evaluare a ofertelor s-a urmărit nu doar prețul propus ci și demonstrarea unei metodologii adecvate de implementare a contractului precum și o planificare a resurselor umane și a activităților. Nu în ultimul rând, a contat și experiența suplimentară a experților – cheie”, explică reprezentanții CJ Cluj.

Castelul Bánffy urmează să fie reabilitat în cadrul unui proiect finanțat cu bani europeni, în valoare totală de 20 milioane de ei, bani din care Consiliul Județean plătește doar 2%. „Prin intermediul acestui proiect se urmărește punerea în valoare a ansamblului monument istoric prin schimbarea funcțiunii castelului din școală specială – ultima funcțiune a clădirii, în Centru Cultural cu standarde ridicate de finisare și dotare. În acest scop, s-a propus realizarea unui Centru cultural reprezentativ pentru județul Cluj, prin restaurarea clădirii și a zonei aferente, cu realizarea unor funcțiuni care să permită organizarea unor evenimente culturale, precum și deschiderea castelului pentru vizitarea de către publicul larg”, explică instituția.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare